Mai asteptam tablete Windows 7 in 2010?

Mai asteptam tablete Windows 7 in 2010?

MSI are in programul de lansare doua tablete WindPad 100, un model in versiune Windows si altul care va rula sistemul Google, si nu orice, ci Android 3.0. Planificata initial sa apara chiar in aceasta vara, tableta cu Windows a fost amanata pentru post-lansarea celei cu Android, a anuntat compania.

Nu este clar de ce MSI si-a schimbat planurile de lansare, insa cei de la Digitimes pun decizia pe seama “situatiei pietei”, fiind mai oportun pentru companie sa isi prezinte noile tablet- PC-uri catre consumatori odata cu al doilea val de hardware.

Modelul cu Android 3.0 va aparea catre finalul lui martie 2011. Va avea un ecran de 10,1 inci (25,6 cm) si porturi USB si HDMI integrate. Primele sample-uri sunt asteptate prin luna decembrie a acestui an, iar prezentarea oficiala va fi probabil la CES 2011. WindPad 100 cu Android va avea un pret de cel mult 500 dolari. De altfel, MSI a indicat pretul si porturile USB si HDMI integrate ca principalele avantaje competitive ale produsului comparativ cu alte tablete, inclusiv iPad.

Amanarea nu se prea incadreaza cu planurile pentru tablete ale Microsoft, care anuntase concurenta pentru iPad inainte de sarbatori. Lenovo a renuntat deja la versiunea Windows in favoarea Android, iar HP inca este asteptat cu a sa tableta Slate 500. Mai trebuie precizat si faptul ca multi producatori au avut dificultati in adaptarea Windows 7 la tablete fara tastatura. Chiar daca are suport multitouch, marea parte a sistemului de operare este inca optimizata pentru maus.

In ceea ce priveste netbooks, MSI pregateste lansarea unor modele dual-core in noiembrie.


DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: