09 dec. 2010 | 16:58

LG Optimus cu Android 2.3

ACTUALITATE
LG Optimus cu Android 2.3

Telefoanele LG Optimus vor putea primi ugrade Android 2.3, au declarat oficialii LG, dupa ce in urma cu doua zile au spus ca acest lucru nu era posibil. Momentan, compaania asteapta publicarea Gingerbread Compatibility Definition Document (CDD) sau codul open source pentru public.

In urma cu doua zile, cei de la LG declarasera ca echiparea hardware a telefoanelor Optimus nu este suficienta pentru a suporta un upgrade la versiunea 2.3 a Android. Pentru Gingerbread este nevoie de un procesor de minim 1GHz, iar unele telefoane Optimus au 600MHz, era declaratia. O replica imediata din partea unui inginer Google, Dan Morrill, a aratat ca nu exista limite tehnice pentru trecerea la versiunea superioara Android.

Reactia LG a fost apoi de disculpare. ”Am facut prematur declaratii privind necesitatea unui nivel minim de procesare pentru upgrade LG Optimus la Gingerbread. De indata ce va fi publicat documentul CDD, vom analiza posibilitatea actualizarii seriei Optimus. Ne cerem scuze pentru confuzia creata.”

HTC a spus, de asemenea, ca telefoanele sale vor fi actualizate la noua versiune a sistemului Android, insa nu a fost precizata o data anume, un anunt public urmand a aparea “in curand”. HD Desire [review] va fi probabil printre primele care vor rula Android 2.3, fiind cel mai rapid si cel mai avansat telefon din gama HTC.


Sursa: Electronista