iPhone va face Bing?

iPhone va face Bing?

Bing

Microsoft și Apple se pare că sunt în negocieri pentru a face Bing motorul de căutare implicit pe iPhone, aflăm de la MacRumors, care citează BusinessWeek. Sursele precizează ca negocierile se poarta deja de câteva săptămâni și se pare că au fost inițiate pe fundalul disensiunilor în creștere dintre Apple și Google.

„Apple și Google știu că sunt inamici primari”, a declarat una dintre sursele anonime ale BusinessWeek, care a estimat că „Microsoft este acum un pion în această bătălie”. Dacă negocierile se vor încheia cu succes, este posibil ca Bing să înlocuiască Google ca motor de căutare implicit și pentru versiunea desktop a browserului Safari al lui Apple.

Recenta intrare a Google pe piața telefoniei mobile și achiziționarea unei companii de advertising pentru mobile de către Apple au adus cei doi giganți într-o situație conflictuală. Există zvonuri că Apple ar încerca chiar să se distanțeze de tehnologia Google Maps folosită de iPhone.

Dar chiar dacă Apple și Microsoft vor ajunge la un acord, BusinessWeek comentează că asta ar putea fi doar o măsură temporară pentru Apple, care se pare că lucrează la propria sa tehnologie de căutare.

Sursa: MacRumors