iPhone 4 chinezesc: Meizu M9 cu ecran 960×640

iPhone 4 chinezesc: Meizu M9 cu ecran 960x640

Seful producatorului de electronice chinez Meizu, Jack Wong, pregateste din nou un dispozitiv “frate” cu Apple, dupa cum s-a anuntat pe forumurile companiei.

Noul model de telefon, M9, va avea un ecran de 3,54 inci, rezolutie 960×640, foarte similar, daca nu chiar identic, cu iPhone 4. De asemenea, alte componente pot suna familiar: procesor de 1GHz, 512MB de RAM si multitouch.

Telefonul bazat exclusiv pe comenzi tactile va folosi sistemul Android, si nu orice fel de Android, ci direct versiunea 2.2 (Froyo). M9 va mai include un model Wi-Fi avansat si accelerator de grafica 3D. Nou interfata este insa mai apropiata de modelul anterior al companiei, M8, decat de cea a iPhone sau cea a Android.

[galleria]

M9 va fi lansat in octombrie, pentru inceput doar pe piata chineza, urmand ca alte piete sa il comercializeze ulterior, probabil, asa cum s-a intamplat in trecut si in cazul M8. Totusi, data de extindere pe alte piete nu este momentan cunoscuta.

Compania Meizu este cunoscuta ca unul dintre cei mai entuzisti clonatori ai design-ului Apple, aducand promisiunea M8 la numai cateva saptamani de la lansarea primului dispozitiv Apple. Telefonul Meizu a fost exportat si chiar s-a bucurat de ceva succes. Producatorul chinez este insa cunoscut si pentru modificarea caracteristicilor dispozitivelor pana in ultima faza a productiei si pentru amanarea deadline-urilor, avand in vedere ca M8 a vazut lumina magazinelor abia catre finalul lui 2008.

Apple nu a avut pana cum nici o actiune impotriva Meizu, insa nici firma chineza nu s-a lansat in abuzuri, dezvoltand interfete mai originale pentru a evita actiunile legale.


Sursa: Meizumi via Electronista

Citește și: