iPad face legea pe piata

iPad face legea pe piata

Conform studiilor de piata, Apple a vandut in trimestrul patru al acestui an nu mai putin de 4,4 milioane de iPad-uri.

Nu stim daca vor reusi sa atinga targetul anuntat in luna iulie, dar cert este ca cifra actuala propulseaza marul american pe primul loc in lume, la capitolul tablete, cu o cota de piata de 95,5%. Parca era oarecum de asteptat avand in vedere tam tam-ul facut in jurul iPad-ului ce a creat o explozie a interesului si a cererilor pentru asemenea device-uri.

Interesant de urmarit cum isi va pastra si consolida Apple aceasta pozitie de leader absolut, avand in vedere ca mai toti marii producatori au anuntat pregatirea sau lansarea a cel putin unei tablete, echipata cu Android sau cu mai noul Microsoft Windows 7.

Din acest duel al cotelor de piata, noi utilizatorii de rand vom avea doar de castigat, pentru ca automat se vor duce batalii si pe stabilirea preturilor. Si cum acest criteriu de cele mai multe ori este definitoriu, ne asteptam la o rectificare drastica a raportului pret/performanta, pentru ca in acest moment orice tableta de 40 de milione pentru multi doritori nu pare decat o gluma deplasata…


Sursa: Ubergizmo

Citește și: