Intel si Nokia vor 3D pe mobil

Intel si Nokia vor 3D pe mobil

Crearea de interfete similare cu interactiunile din viata reala reprezinta scopul central al noului laborator Intel-Nokia deschis la Universitatea din Oulu, in Finlanda, unde deja se efectuau cercetari in domeniul telecomunicatiilor, electronicii si fotonicii. Aproximativ 24 de specialisti in cercetare si dezvoltare vor fi angajati la centru.

Practic, se urmareste dezvoltarea mai accelerata a capabilitatilor dispozitivelor mobile, cu focus asupra platformelor de realitate virtuala tridimensionala.

Noul laborator este aliniat platformei open source MeeGo, iar cercetarile din laboratorul Intel – Nokia vor fi, de asemenea, de tip open source.

O alta posibila zona de cercetare este reprezentata de tehnologiile care sa permita afisarea unei holograme 3D a persoanei cu care vorbesti la telefon, tehnica utilizata momentan doar in filmele SF.

“Noul laborator creat impreuna cu Intel va extinde expertiza comunitatii din Oulu in domeniul interfetelor 3D, stabilind in timp baze importante pentru experiente mobile viitoare”, a declarat Rich Green, Senior Vice President si Chief Technical Officer, Nokia.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: