29 nov. 2010 | 09:56

Intel Sandy Bridge, in laptopuri Acer, Lenovo si Gateway

ACTUALITATE
Intel Sandy Bridge, in laptopuri Acer, Lenovo si Gateway

Zilele acestea au aparut cateva laptop-uri care se pare ca au la baza noua arhitectura Intel Sandy Bridge, iar pe partea grafica au dotare AMD, un model ce nu a fost inca anuntat.

Acer Aspire 5750, un model Gateway si Lenovo IdeaPad Y560P – toate au Core i7-2630QM, un procesor in patru nuclee de 2GHz. Nu se cunosc mai multe detalii despre cipuri. Este interesant insa ca laptopul Acer are actualul chipset Intel HM55 chipset, in timp ce Gateway are HM65, parte a viitoarei platforma de laptop Intel Huron River, cu lansare undeva in primul trimestru al 2011.

Sandy Bridge are tot procesul de fabricare pe 32 nanometri, dar noua arhitectura are o serie de adaugiri in vederea cresterii performantei in anumite sarcini media. Noile procesoare vor fi probabil disponibile in variante dual- si quad-core.

Unele notebook-uri au si Mobility Radeon HD 6550 sau 6570, despre care nu exista informatii momentan, dar care probabil vor inlocui seria 5500.

Sandy Bridge isi va avea debutul in ianuarie la CES, asa ca ne asteptam ca si laptopurile si grafica AMD sa fie lansate tot atunci.


Sursa: Laptoping