Intel Labs reinventeaza interactiunea cu tehnologia
Intel Labs va avea o noua divizie de cercetare numită “Interaction and Experience Research”, ce se va concentra pe definirea unor experienţe noi pentru utilizatori si a unor noi platforme de computing, scopul ultim fiind o modificare esentiala a modului in care vom interactiona in viitor cu tehnologia.
Aceste initiative au fost determinate de legea lui Moore si de progresele facute in materie de performanta de un numar crescut de dispozitive de calcul, inclusiv traditionalul PC, a explicat Justin Rattner, Intel Corporation Chief Technology Officer, in cadrul evenimentului anual de cercetare Research@Intel. Rattner spune ca angajamentul Intel precum si experienţa cu tehnologia vor deveni mult mai personale si sociale prin individualizarea acestora, proces realizat cu ajutorul informatiilor primite de la senzori, consolidate de inteligenta de tip cloud si coordonate cu ajutorul unor interfete naturale, de atingeri, gesturi si voce.
Intel Labs ofera deja o atentie sporita experientei utilizatorului. Un exemplu ar fi un nou proiect ce are la baza un nou val de relationare sociala, ce ofera posibilitatea de a monitoriza activitati curente si capacitatea de a le afisa in timp real si direct catre prietenii sau membrii familiei aflati in retea. Un astfel de blog in timp real poate conduce la experiente complet noi, precum “Shadow Avatar” si “Socially Augmented Reality”.
Cercetatorii au prezentat, de asemenea, un senzor low-cost experimental care ar putea schimba felul in care utilizatorii pot regla consumul de energie in propria casa. Senzorul trebuie doar sa fie conectat la reteaua electrica a casei, pentru a masura instantaneu si pentru a raporta wireless nivelul de consum al fiecărui dispozitiv în parte. Aceasta tehnologie formează inima unui sistem personal de gestionare a energiei, ce poate conduce la economisiri consistente de energie.
Alte tehnologii prezentate la eveniment folosesc proiectii si camere 3D pentru a ilumina suprafete, afisand butoane, ferestre, imagini si filme pe mese sau alte obiecte plate. Sistemul video este capabil sa recunoasca obiecte si gesturi ale mainilor, transformand suprafete de uz casnic precum mese de bucatarie, mese de cafea sau birouri in portaluri interactive. De asemenea, a fost prezentat si un exemplu mai futuristic, un computer care ar putea citi gandurile utilizatorilor, eliminand in totalitate nevoia de a tasta.