Intel chiar vrea tablete

Intel chiar vrea tablete

Da, tocmai am mai spus ca Intel tinteste tablete, in special prin paltforma Oak Trail. Dar cand apare si un departament special in cadrul companiei pentru segmentul de netbook-uri si tablete, deja avem alta dimensiune despre interesul acordat acestui tip de produse.

Este clar ca se depun eforturi pentru a contrabalansa in favoarea proprie atentia publicului spre iPad si alte tablete echipate cu ARM. “Este firesc sa ne concentram atentia asupra acestor amici ai PC-ului”, spune un purtator de cuvant Intel.

Vanzarile de netbook-uri se indreapta spre 100 de milioane de unitati, spun oficialii. Totusi, felia tabletelor este mult mai provocatoare pentru Intel.

iPad-ul si-a demonstrat dominatia in aceasta categorie si foloseste procesorul propriu ARM al Apple, A4. Oricum, mai multe companii care fac tablete au pus ochii cipurile ARM, intrucat sunt sunt alternative mai ieftine si mai “verzi” comparativ cu oferta Atom a Intel.

Totusi, la CES 2011, care va fi in ianuarie, ar trebui sa apara ceva tablete bazate de Atom. Mai mult, Intel se asteapta ca peste 100 de modele de netbook si tableta cu Atom sa intre pe piata in urmatoarele sase luni.

Hewlett-Packard vinde deja Slate 500, pe baza de Intel Atom, la fel si Dell – Inspiron duo.


Sursa: NYtimes