Intel are centru de cercetare si dezvoltare software in Romania

Intel are centru de cercetare si dezvoltare software in Romania

Intel a anuntat deschiderea Software Development Center in Romania, centru care se va concentra pe dezvoltarea de solutii software. Cateva exemple recente de astfel de inovatii Intel sunt centrul Intel AppUp si proiectul MeeGo, in care Intel se implica activ.

Targetul de implementare este reprezentat atat smartphone-uri sau alte echipamente de uz general, precum televizoare inteligente sau sisteme de infotainment din autovehicule.

Initial, centrul va realiza activitati de cercetare si dezvoltare pentru platforma open source MeeGo, care ofera flexibilitate crescuta atat pentru dispozitive inteligente, cat si pentru dezvoltatorii de software.

Centrul de Cercetare si Dezvoltare Intel Software din Romania va angaja initial aproximativ 25 de profesionisti in domeniul cercetarii si dezvoltarii software, numarul acestora urmand sa creasca in timp de trei sau patru ori, concomitent cu cresterea diversificarii proiectelor. Noii angajati ai centrului vor continua sa dezvolte in domeniul software open source. Centrul va pune la dispozitia comunitatii open source noile sale descoperiri, cu scopul de a accelera avansul tehnologic si de a implementa cat mai repede noile tehnologii, spun oficialii.

Citește și:
Etichete: