Intel a lansat Atom E600

Intel a lansat Atom E600

Intel a aratat versiunea de productie a procesorului Tunnel Creek, recent redenumit Atom E600. S-a intamplat tot la IDF 2010 (Intel Developer Forum).

Procesorul a fost conceput pentru integrarea in dispozitive precum tabletele, sistemele auto de interior si telefoanele fixe. Pe langa functiile principale, incluse majoritatea intr-o sigura pastila, E600 are si o interfata deschisa PCI Express pentru conectarea la chipset-uri non-Intel, dar si la alte componente.

O varianta a E600, Stellarton, are un design mai modular ce permite personalizarea ulterioara a hardware-ului. Pachetul cip poate include componente terte, precum accelerator hardware sau o interfata dezvoltata intr-un anumit fel.

Lansarea E600 depinde de planurile companies de a integra noul cip Atom in produsele lor. Stellarton ar trebui sa apara ulterior.

Intel a realizat si un upgrade al seriei CE, inlocuind CE4100 cu modelul CE4200, care are suficienta putere pentru afisarea imaginilor 3D, precum si pentru video encoding de hardware H.264, putand astfel fi create fisiere video imediat. In viziunea companiei, CE4200 este foarte potrivit pentru crearea unei versiuni mobile a unui video pentru pentru un telefon sau MP3 player. De altfel, planurile integratorilor in legatura cu CE4200 nu sunt clare si nici certe, dar ne putem astepa sa vedem ceva din partea ADB, Samsung, Sagemcom si Technicolor.

Citește și: