In Win Android – robotelul de sub masa [Review]
Carcasa este, in principiu, unul dintre cele mai importante elemente ale sistemului. De ce am facut aceasta afirmatie? Este destul de logic. In primul rand, ea este responsabila de asezarea componentelor, de racirea lor, deci, in concluzie, este elementul ce mentine in viata intregul sistem. Exista o multime de carcase in momentul actual pe piata, fiecare cu un design care mai de care mai deosebit si mai atragator, insa numarul celor care tin cont de toate aspectele importante, necesare pentru functionarea corecta este ceva mai mic. Alegerea carcasei trebuie sa fie facuta in mare parte dupa achizitionarea sistemului si trebuie sa tina cont de componentele deja cumparate, de dimensiunile acestora precum si de cantitatea de caldura pe care o degaja, precum si de posibilele upgrade-uri ce dorim sa le facem pe viitor. O mare parte din aceste elemente sunt explicate mai pe intelesul tuturor in articolul NOX Coolbay HX.
[album: http://playtech.ro/wp-content/plugins/dm-albums/dm-albums.php?currdir=/wp-content/uploads/dm-albums/In Win Android/|height={450px}]
In Win Android este o carcasa cu un design foarte reusit. In Win este unul din producatorii ce au intrat de curand la noi pe piata cu astfel de componente si care rusesc sa aduca o gama interesanta de produse, bine calculate pentru cerintele utilizatorilor. Aceasta face parte din familia Destiny, seria Lite si este un model Mid Tower. Chiar daca a intrat de putin timp pe piata romaneasca, asta nu inseamna ca In Win este o companie noua. Chiar dimpotriva, a fost infiintata in anul 1985 in Taiwan, 14 ani mai tarziu, in 1999, fiind prezenta pe piata americana. In anul 2003 aceasta companie si-a pus bazele birourilor din Europa, mai exact in Olanda. In prezent compania detine doua fabrici, una in China si una in Japonia, aceasta extinzandu-si gama de produse la fabricarea de surse, sisteme de racire si UPS-uri pentru PC-uri.
Cutia produsului prezinta un design deosebit care atrage cu siguranta privirea intr-un magazin. Sistemul de ambalare este identic cu al multor astfel de produse, carcasa fiind mentinuta in stare perfecta in timpul transportului datorita bucatilor mari de polistiren in care este ambalata. Inauntrul acesteia regasim elementele de prindere si conectorii auxiliari pentru ventilatoare, precum si un manual de instalare foarte sugestiv, ce prezinta in detaliu modul de asamblare al sistemului in aceasta carcasa.
La exterior ne sare in ochi ventilatorul de mari dimensiuni de pe panoul din stanga al carcasei. Acesta are un diametru de 220 mm si un design al paletelor de asemenea interesant. Ventilatorul din spate este de culoare galbena, avand un contrast foarte bun cu finisarea de un negru mat, elegant al materialului exterior. Ambele ventilatoare sunt protejate de o grila metalica. Se poate observa in imagine ca sursa este pozitionata in partea de jos, prin urmare caldura generata de aceasta este mai rapid evacuata in exterior si nu mai afecteaza in nici un fel componentele sistemului.
Masca frontala este cea mai interesanta din punct de vedere al designului. Prima asemanare care o pot face este cea cu Robocop, mai exact casca acestuia. Cele 5 panouri frontale se pot detasa foarte usor de restul carcasei prin apasarea lateralelor. In spatele acestora avem din nou o serie de grile metalice ce se indeparteaza prin rupere pentru a instala unitatile optice. In partea de sus avem butoanele de Power si Reset precum si o serie de conexiuni USB 2.0, Audio Out, microfon si, normal pentru o carcasa care se respecta, e-SATA. In partea de jos exista o alta grila metalica ce acopera un ventilator generos de 120 mm.
Ce nu am mentionat este prezenta a inca unui ventilator pe partea superioara a carcasei foarte apropiat de cel din spate, ventilator tot de culoare galbena si cu aceleasi dimensiuni standard de 120 mm diametru. Ambele sunt gandite sa extraga aerul cald din carcasa. Capacul lateral de acces, cel cu ventilatorul de dimensiuni mai mult decat generoase, se poate detasa cu usurinta fara a fi nevoie de o surubelnita, lucru pe care nu il putem spune si despre cel din dreapta. Ventilatorul de 220 mm detine si un sistem de iluminare cu LED-uri de culoare albastra, care, spre deliciul unor utilizatori, poate fi oprit. Singurul impediment legat de acest ventilator este cel pe care l-am intalnit si la carcasa NOX Coolbay HX este incompatibilitatea cu sistemul de racire al procesorului. Astfel, prin utilizarea unui sistem de racire al CPU-ului de tip tower, unul mai serios, de exemplu, exista posibilitatea destul de mare sa nu puteti inchide capacul carcasei. Acest lucru se datoreaza ventilatorului cu profil inalt prezent la ambele modele de carcase.
Montarea elementelor in bay-urile de 5.25, cat si in cele de 3.5, se face foarte usor, fara a fi nevoie de suruburi sau de surubelnita. Pentru placa de baza avem o serie de elemente bine gandite. Astfel zona de sub procesor, ce adaposteste de obicei sistemele de prindere ale coolerului, este complet libera, un motiv clar de bucurie pentru aceia dintre voi care obisnuiti sa scoateti destul de des acest cooler, nemaifiind nevoie astfel sa demontati toata placa de baza. De asemenea, partea metalica pe care vine montata placa de baza este separata de partea de sustinere a HDD-urilor si unitatilor optice, facand astfel posibil accesul mai usor la cabluri si, de asemenea, o aranajare mai delicata a acestora. Despre cable management am avut o singura remarca de facut. Acesta este gandit pentru cablurile mai subtiri, nicidecum pentru cele de alimentare ale placii de baza, acestea neavand loc intre placa de baza si panoul din dreapta a al carcasei. Sistemul de prindere al HDD-urilor este, dupa cum am mentionat, unul ce nu necesita suruburi si este modular. Acesta se desprinde din clemele de prindere din interior, urmand sa fie extras prin partea frontala, cu tot cu ventilatorul atasat, dupa demontarea acestuia in prealabil. Nu exista nici o protectie intre ventilator si HDD-uri, deci se recomanda fixarea corecta a acestora pentru a nu se atinge de ventilator.
In ciuda faptului ca sistemele de prindere ale placilor sunt destul de solide, se recomanda folosirea suruburilor, mai ales pentru placile grafice de mari dimensiuni si cu o greutate mai putin neglijabila. La montarea sursei am avut o surpriza din nou placuta, mai exact prezenta unui filtru de praf detasabil.
Concluzii
Sistemul de racire este unul dintre cele mai eficiente pe care le-am intalnit. Temperatura sistemului de test a fost constanta si nu a depasit valorile specificate de producator pentru componentele folosite. Am folosit ca si sistem de test platforma folosita si in alte articole cu aceleasi valori si setari de overclocking ale procesorului. Nivelul de zgomot este chiar foarte redus, chiar si in timpul rularii benchmark-urilor obisnuite, In Win Android putand fi pozitionata chiar si pe birou. In cazul folosirii sistemului pentru activitati ceva mai pasnice decat jocurile putem spune ca nivelul de zgomot este chiar foarte redus, singurul element putin deranjant fiind doar placa grafica. In cazul coolerelor mai extreme, ce depasesc o inaltime aproximativa de 150 mm de la placa de baza va fi o problema in montarea capacului lateral. Spatiul intern este foarte degajat chiar si dupa montarea compenentelor, managementul de cabluri putand fi realizat, cu putina atentie, foarte elegant. Pretul este de 399 lei si reprezinta o alegere foarte buna, pe care v-o recomandam mai ales daca veti fi atrasi si de designul acestei carcase.
[table id=41 /]