GM isi dezvolta masini cu Android?

GM isi dezvolta masini cu Android?

motorola-phone-gm-appCu atatia doritori de concurenta pe zona tabletelor sau a ecranelor 3D sau a consolelor sau… ce mai conteaza, tehnologia e plina de rivalitati. Iar industria auto n-are cum sa fie altfel. General Motors negociaza cu gigantul cautarii pe Internet si noul sprijinitor al smartphone-urilor Google in vederea dezvoltarii unui sistem de telematica intern care sa concureze cu cele Sync ale Ford. Nu se stie inca nimic precis, dar se pare ca Google va vinde sistemul sau de operare Android pentru a fi adaptat in interiorul masinii, au aflat cei de la WOT Motortrend. Sistemul de operare suporta smartphone-ul Android al Google, noul competitor al iPhone-ului Apple.

Aasemenea Sync, Android-ul Google ar permite utilizatorilor GM sa isi foloseasca aproape orice marca de smartphone in masina pentru convorbiri wireless, muzica sau, chiar mai mult, ar putea ajunge la echipamentul masinii.

In ceea ce priveste softul, desigur GM cu Android ar reprezenta o competitie serioasa serious pentru popularul Sync al Ford, recent extins la o serie de servicii noi numite MyFord, MyMercury si MyLincoln. Totusi, nici instalatia in sine a Google nu ar fi un rival de neluat in seama pentru sistemul Microsoft. De exemplu, Android ar putea permite detinatorilor de vehicule GM sa deschida/ inchida/ ajusteze masinile, ceea ce Microsoft nu a facut pentru Ford. Sync nu ajunge in prezent la tot echipamentul masinii. Google ar permite o comunicare smartphone-masina mult mai buna.

Pe de alta parte, cum Android are incorporate aplicatii de navigatie, ceea ce ar face complet nefolositor  sistemul de navigatie OnStar al GM. Acest aspect ar complica negocierile, avand in vedere ca Google Maps Navigation, desi are ghidaj vocal pentru directionare, dependenta de o conexiune activa la Internet ar face sistemul nepragmatic in cazul iesirii din tara sau daca masina este condusa in zone fara acoperire Internet.

Zvonurile – pentru ca am precizat ca la momentul actual doar despre asta e vorba – ar putea fi confirmate abia in 2011.

Citește și: