Garmin s-a lecuit de smartphone-uri

Garmin s-a lecuit de smartphone-uri

Dupa zvonurile care au circulat in ultimele doua saptamani, totul s-a clarificat acum in ceea ce priveste produsele Garmin si stim la ce sa nu ne mai asteptam din partea companiei. Asus a anuntat acum cateva zile ca parteneriatul cu Garmin a atins un punct de suficienta, drept pentru care va fi oprit.

Acum Garmin, odata cu anuntarea rezultatelor financiare pentru trimestrul al treilea, a confirmat iesirea sa din aria smartphone-urilor.

Mi se pare inteleapta hotararea unei retrageri la momentul oportun, iar viteza ametitoare a schimbarilor din aceasta zona smart este o baza solida de decizie.

Iata ce au declarat oficialii Garmin: “Am analizat in acest trimestru schimbarile rapide din piata smartphone-urilor si am ajuns la concluzia ca nu putem fi ridica efectiv la cerintele competitive ale pietei. Bineinteles, nu este un rezultat dorit, dar trebuie sa fim prudenti.”

Cand nuvifone a fost dezvaluit in ianuarie 2008, intentia era de a rivaliza cu iPhone. Totusi, intarzierea lansarii in magazine le-a dat celor de la Apple timp sa integreze capabilitati GPS si sa rafineze dispozitivul iPhone. Ulterior, rivali precum TomTom au intrat cu aplicatii iPhone GPS dedicate.

Garmin va pastra legatura cu zona smartphone-urilor, intrucat s-a lansat in dezvoltarea de aplicatii mobile pentru aceste telefoane. Si, bineninteles, compania este interesata in continuare de zonele profitabile: fitness, dispozitive pentru marina si pentru auto.

In ceea ce priveste GPS-urile portabile Garmin, ramane de urmarit ce se va intampla, avand in vedere ca smartphone-urile devin tot mai capabile cu fiecare zi, integrand functii si optiuni la care nici nu visam.


DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: