13 iul. 2010 | 13:40

Garmin prezinta nüvi 1490TV

ACTUALITATE
Garmin prezinta nüvi 1490TV

Garmin a lansat nüvi 1490TV, un dispozitiv de navigatie cu receptor digital TV DVB-T. Sistemul poate recepta gratuit continut radio si TV digital din peste 14 tari din Europa.

”Nüvi 1490TV este solutia perfecta pentru cei care doresc sa urmareasca cele mai recente evenimente sportive, telenovele sau chiar emisiuni de gatit”, a precizat Bogdan Condurateanu, director tehnic al Sheba Distribution, importator unic al Garmin in Romania. ”Ecranul de 5 inch are dimensiuni ideale astfel incat poate fi pus oriunde in casa, rulota sau masina. Poate fi folosit in functie de nevoile fiecaruia, de la parintii care isi iau copiii de la scoala, pana la soferii de taxi care isi asteapta clientii.”

Display-ul tactil color de 5 inch (12,7 cm) poate fi folosit si pentru a vizualiza imagini (cu capacitatea de navigare foto).

Soferii nu vor putea pastra televizorul pornit in timpul condusului. Aparatele au fost restrictionate de catre inginerii de la Garmin, care au dezvoltat o functie de siguranta care opreste televizorul in momentul in care masina se afla in miscare, acesta continuand sa afiseze doar  functiile de navigatie.

Nüvi 1490TV dispune de difuzoare stereo incorporate si o iesire pentru casti de 3.5mm, o baterie litiu-ion cu durata mare de viata, o antena integrata necesara  pentru zonele in care semnalul DVB-T este bun si alte doua antene cu dipoli magnetici pentru zonele cu semnal slab.

Nüvi 1490TV este preinstalat cu harti rutiere foarte detaliate ale Europei, actualizari gratuite de trafic, sistem de prevenire impotriva camerelor de supraveghere, o baza de date cu peste doua milioane de puncte de interes (POI’s) ce cuprinde hoteluri, benzinarii si multe altele. Functia Garmin ”Where am I”  indica localizarea exacta, cele mai apropiate spitale, sectii de politie si datele de contact ale serviciilor de ajutor in cazul in care masina are probleme. De asemenea, soferii sunt ajutati sa ajunga la destinatie de un sistem vocal de directionare care anunta din timp numele strazilor. Daca soferul greseste drumul, nüvi recalculeaza automat ruta si il readuce pe drumul cel bun.

Apelarea hands-free este de asemenea disponibila. nüvi 1490TV poate fi conectat cu telefoane compatibile utilizand tehnologia Bluetooth. Utilizatorii pot gasi si forma numere de telefon (telefoanele care au un suport special pot accesa chiar lista apelurilor primite, cele pierdute si cele formate) sau baza de date de puncte de interes (hoteluri, restaurante, magazine si multe altele).

Nüvi 1490TV recepteaza in acest moment 20 de canale in Bucuresti si in imrejurimi. Nüvi 1490TV este disponibil in Romania la un pret de 1.341 lei cu Atlasul Digital al Romaniei 2008 preincarcat.