Fujitsu are o tehnologie hibrida de creare a energiei din caldura si lumina

Fujitsu are o tehnologie hibrida de creare a energiei din caldura si lumina

Fujitsu a anuntat un prototip de dispozitiv hibrid care poate genera electricitate si pe baza de caldura, si din lumina. E ceva, avand in vedere ca vorbim despre primul gadget care poate crea energie electrica in acelasi timp din doua surse diferite, precum caldura, lumina si/sau miscare.

Dispozitivul poate fi fabricat din materiale organice ieftine. Schimband circuitele electrice care conecteaza doua tipuri de materiale semiconductoare, dispozitivul poate functiona fie ca celula fotovoltaica, fie ca generator termoelectric, asa cum apare in imagine:

Pana acum, celulele voltaice, care genereaza electricitate din lumina, si dispozitivele termoelectrice, care genereaza electricitate pe baza de caldura, au fost disponibile doar in mod separat. Fujitsu spune ca noua sa tehnologie dubleaza potentialul de captare a energiei, avand in vedere ca foloseste atat lumina, cat si caldura ambientala intr-un singur aparat.

Aplicabilitatea este diversa si importanta, de exemplu pentru alimentarea retelelor de senzori care monitorizeaza anumite conditii in tehnologiile medicale, precum caldura corpului, tensiunea arteriala, bataile inimii. Si nu sunt necesare nici un fel de fire, cabluri ori inlocuirea bateriei.

Compania spera sa lanseze tehnologia pe piata pana in 2015.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: