11 ian. 2010 | 13:13

Cum analizăm performanţa ecranului tactil

ACTUALITATE
Cum analizăm performanţa ecranului tactil

Analizarea performantei ecranului tactilCum am putea analiza rezoluţia şi acurateţea unui dispozitiv touchscreen înainte de a-l cumpăra? Cei de la MOTO Development Group s-au gândit la o metodă simplă de evaluare, pentru care nu au avut nevoie decât de un program primar de desen şi, bineînţeles, de aparatele de testat.

În acest caz, analiza a fost făcută, comparativ, pe patru telefoane mobile: Google Nexus One, Apple iPhone, Motorola Droid şi HTC Verizon Droid Eris. Iar testul de performanţă touchscreen a fost câştigat de… iPhone.

Iată ce ai de făcut dacă vrei să afli adevărul:

–          Desenează încet pe ecranul tactil. Pe un ecran bun, poţi desena linii drepte chiar dacă faci asta foarte încet, doar astfel poţi stabili nivelul acurateţei. Pe ecrane de o calitate slabă, este practic imposibil să trasezi linii drepte, fiindcă, indiferent cât de încet mişti degetul, linia se curbează sau are un aspect tremurat.

–          Atenţie la atingere. Pe un ecran tactil bun poţi trasa linii indiferent dacă foloseşti tot buricul degetului sau numai vârful. Totuşi, dacă vrei să testezi performanţa, desenează foarte uşor cu vârful degetului.

–          Presiunea contează. Când compari dispozitivele, încearcă să foloseşti aceeaşi presiune la desenare pentru toate. Dacă pe un ecran apeşi mai tare, iar pe altul mai uşor, rezultatul ar putea fi unul fals.

 

Câştigătorul este...

iPhone! Senzorul iPhone-ului a permis trasarea celei mai întinse linii, cu puţine neregularităţi. Droid Eris şi Nexus One au avut abateri foarte fine, însă au dat cele mai bune rezultate la marginea ecranului. Ultimul pe listă s-a clasat Motorola Droid, care a produs linii ondulate.

 

Sursa: Labs.moto.com