12 ian. 2010 | 23:17

Coca-Cola pentru băut sau pentru încărcat… Nokia?

ACTUALITATE
Coca-Cola pentru băut sau pentru încărcat... Nokia?

[galleria]

Ai fi dispus să renunţi la Coca-Cola de dragul telefonului tău Nokia? Designer-ul chinez Daizi Zheng a inventat o baterie eco pentru telefonul mobil care nu are nevoie decât de o Coca-Cola răcoritoare pentru a funcţiona. Este vorba de folosirea zahărului ca sursă de energie, iar rezultatul este o durată de funcţionare de trei sau chiar de patru ori mai mare decât cea asigurată de o baterie litiu ion.

O doză de suc şi poţi vorbi la telefon. Iar când bateria se descarcă, aceasta generează apă şi oxigen. Deci mediul înconjurător este fericit, nu se mai luptă cu poluarea cauzată de deşeurile electronice.

”Ecobateria are un potenţial de funcţionare pentru fiecare încărcare de trei sau patru ori peste nivelul bateriilor convenţionale litiu ion şi este complet biodegradabilă. În plus, schimbă percepţia despre baterii şi ceaiul de la ora 5“, spune Daizi Zheng pe site-ul său.

Acum, dacă suntem oneşti, obţinerea energiei cu ajutorul zahărului nu este o idee chiar nouă, iar rezultate pot fi obţinute cu orice apă îndulcită, nu doar Coca-Cola. Prin urmare, dacă ai vrea să promovezi o idee eco de ce ai porni chiar de la Coca-Cola? Pe de altă parte, poate chiar aici e trucul. În loc să consumi o băutură puţin confortabilă pentru stomacul tău, mai bine o torni în telefonul mobil. Şi uite aşa avem prima utilizare sănătoasă a Coca-Cola 😀


Sursa: Treehugger