Celularele vor domina navigarea web în 2013?

Celularele vor domina navigarea web în 2013?

Navigare webOdată cu lansarea oficială a Nexus One şi a altor câteva aparate chiar fascinante la CES, putem spune că noul an a început într-o notă promiţătoare.

Acum a apărut şi o prognoză în legătură cu ce ne-ar putea aştepta în anul 2013. Potrivit firmei Gartner, telefoanele mobile vor depăşi în curând computerele ca cele mai populare aparate în navigarea pe Internet. Când? În trei ani. Unde? În toată lumea. După calculele companiei, în 2013 vor fi folosite aproximativ 1,78 miliarde de PC-uri în acest scop, în timp ce numărul celularelor va atinge aproape 1,82 miliarde. Totuşi, în timp ce telefoanele echipate pentru Internet vor depăşi numeric PC-urile în următorii trei ani, supremaţia în materie de navigare le va reveni cândva prin 2015.

Prin urmare, paginile web vor necesita optimizare pentru a putea fi vizualizate pe ecrane mici, atrag atenţia cei de la Gartner. În plus, utilizarea reţelelor sociale şi a serviciilor pe bază de localizare va atinge cote uriaşe în următorii ani.

Pe de altă parte, categoric trebuie optimizat şi software-ul telefoanelor mobile astfel încât paginile să poată fi vizualizate în acelaşi mod în care este posibil de pe PC-uri, iar suportul Flash 10.1 este doar un pas în această direcţie.

Ce părere ai? Ce ar mai trebui îmbunătăţit în acest sens?


Sursa: Phonearena

Etichete: