Ce s-a mai fabricat pentru CES 2010

Ce s-a mai fabricat pentru CES 2010

Companiile s-au îmbulzit să să se laude la CES 2010 cu descoperiri care mai de care mai suprinzătoare, mai revoluţionare, mai arătoase şi mai utile. Iată câteva dintre acestea:

Samsung - notebook cu ecran transparentLaptop cu ecran OLED transparent

Un laptop cu ecran transparent ia ochii multora, chiar dacă momentan nu este decât un prototip. Aparatul, realizat de Samsung, are un ecran OLED (organic light-emitting diode) prin care se poate vedea, de 14 inch (35 cm). Însă, în vreme ce Samsung nu a dezvăluit prea multe despre laptop, Asociaţia OLED îl prezintă la CES.

Vi-l prezentăm şi noi, în video-ul de mai jos:

L5 - telecomanda pentru iPhone,iPodTelecomandă L5 pentru iPhone şi iPod Touch

iPhone-ul poate face multe lucruri în afară de a fi un telefon. Acum poate avea încă o utilizare: telecomandă de televizor. Micul emiţător cu infraroşu creat de L5 Technology funcţionează pe o rază de 9 metri, prin ataşarea unui dispozitiv şi instalarea unui program gratuit din App Store. Apoi nu vă rămâne decât să vă creaţi telecomanda. Cei de la L5 spun că puteţi face asta prin drag-and-drop de butoane, iar fiecăruia trebuie să îi alocaţi un semnal ”apăsând butonul corespunzător pe vechea telecomandă, dar să fie îndreptată spre dispozitivul L5”. Jucăria funcţionează şi cu iPod Touch. Practic, puteţi transforma iPhone-ul sau iPod-ul într-o telecomandă personală universală, cu ajutorul căreia să controlaţi televizorul, DVD player-ul, echipamentul audio şi orice mai aveţi prin casă compatibil cu o telecomandă prin infraroşu. Preţul unei asemenea transformări este de 50 de dolari (preţul producătorului), cu disponibilitate din luna februarie.

IdeaPad HybridNotebook hibrid IdeaPad U1

Este laptop. Este tabletă. De fapt, este ambele. Într-o primă variantă, IdeaPad U1 arată ca un laptop tradiţional, însă, odată deschis, are un ecran multi-touch, high-definition, de 11,6 inch (29 cm), detaşabil şi care poate chiar fi folosit separat ca tabletă. Ecranul secţionat în şase părţi poate fi utilizat în călătorii pentru e-mail-uri, calendare, site-uri sociale sau RSS. Îl puteţi folosi şi în variantă de patru secţiuni, pentru poze, muzică, video şi vizualizare sau editare de document. Şi încă ceva! Ecranul şi laptopul au fiecare procesorul său. Oricum, trebuie să mai aveţi puţină răbdare până la 1 iunie, când iese la vânzare pentru 1.000 de dolari.

Pocket RadarPocket Radar

Vreţi să înregistraţi viteza cu care cel mic loveşte în mingea de tenis? Sau poate să aflaţi care este viteza reală la care se avântă soţul la volan. Totul se rezolvă cu un Pocket Radar, despre care compania afirmă că foloseşte ”un sistem de detectare şi procesare a semnalului radar doppler, asociat cu elemente de antenă şi microunde pentru a furniza acelaşi nivel de performanţă ca radarele tradiţionale”. Dispozitivul acesta însă funcţionează cu două baterii AAA, poate fi ţinut în buzunar şi nu cântăreşte mai mult de 127 de grame. Puteţi înregistra viteze de la 11 km/h la 600km/h, cu o marjă de eroare de 2km/h. Ce ziceţi? Cred că este rezonabil, nu? Însă fiţi atenţi la temperatură, pentru că radarul de buzunar nu gândeşte la mai puţin de 6°C. Pocket Radar se va lansa în martie şi va costa 250 de dolari, dar sunt acceptate şi comenzi înaintea lansării, cu o reducere la preţ de 50 de dolari.

Kodak SliceKodak Slice

Slice înseamnă photo sharing şi nici nu este greu să faci asta. Poţi folosi meniul de pe ecranul tactil pentru a stabili unde vrei să trimiţi pozele sau filmuleţele – de exemplu, pe Facebook, Flickr, YouTube sau pe e-mail. Apoi, conectezi camera la un computer şi îţi trimite automat pozele fără să mai parcurgi toţi paşii intermediari. Pozele vor fi făcute la o rezoluţie de 14 MP, iar aparatul suportă zoom optic 5x. În plus, are o memorie internă de 2GB. Aparatele vor fi disponibile din aprilie în mai multe variante de culori: roz, mov, negru şi argintiu, iar preţul va fi de 350 de dolari.

Spring Design - e-reader AlexE-reader Alex de la Spring Design

Două ecrane sunt mai bune decât unul singur în cazul acestui cititor neobişnuit, care foloseşte sistemul de operare Android. Are un ecran de 6 inch (15 cm) în alb şi negru pentru citirea cărţilor şi un al doilea ecran, de 3,5 inch (9 cm), color, pentru Web browsing. Şi nici nu este greu, cântăreşte aproximativ 300 de grame. Va fi lansat la sfârşitul lunii februarie şi va costa 400 de dolari.


Sursa: MSNBC