Ce aduc nou Kaspersky Internet Security si Anti-Virus 2011

Ce aduc nou Kaspersky Internet Security si Anti-Virus 2011

Kaspersky tocmai a lansat noile versiuni Internet Security 2011 (KIS 2011) si Anti-Virus 2011 (KAV 2011), in special pentru utilizatorii individuali. Solutiile ofera protectie proactiva in timp real prin monitorizarea constanta a sistemului si includ, pe langa actualizarile implicite in materie de amenintare informatica, si o serie de tipuri de protectie noi comparativ cu versiunea anterioara. Iata despre ce este vorba:

Kaspersky 2011 integreaza o noua tehnologie System Watcher care monitorizeaza toate evenimentele de sistem (crearea si modificarea de fisiere, accesul si modificarile registrilor de sistem). Interesant este faptul ca aplicatiile sunt urmarite in timp, nu doar la momentul instalarii si lansarii initiale. In plus, daca exista modificari nedorite facute de un program periculos, se poate reveni la un stadiu anterior.

O noutate absoluta este posibilitatea de utilizare chiar a discului de instalare Kaspersky 2011 ca un rescue disk. Nu este necesar un disc bootabil cu sistemul de operare, interfata este usor de folosit, update-urile se descarca in cateva minute si apoi se trece la scanarea si tratarea computerului infectat. Pe post de Rescue Disk poate fi folosit CD-ul de instalare din cutie, dupa cum am zis, dar acesta poate fi si creat direct din interfata produsului, pe un CD sau pe un stick USB. Iata si un clip demo pentru aceasta optiune:

Totusi, inainte de a apela la varianta rescue disk, Kaspersky propune si alte solutii. Chiar daca vorbim de un sistem infectat, este posibila instalarea Kaspersky, bineinteles in functie de complexitatea malware-ului. Oricum, KIS si KAV 2011 ruleaza chiar daca e vorba de rootkit-uri, care in general incearca sa blocheze instalarea de programe antivirus.

La nivelul navigarii pe Internet, se poate lucra intr-un browser virtual care este oarecum separat de sistem, protejandu-l in cazul in care sunt accesati virusi de pe web. Partea frumoasa este ca interfata nu se schimba la utilizarea Safe Run, indiferent de browser-ul folosit. Practic, aveti acelasi mod vizual, cu exceptia unui chenar verde care va indica faptul ca va aflati in browser-ul virtual si nu in cel accesat normal din sistem. Modul Safe Run poate fi folosit atat pentru site-urile web, cat si pentru aplicatii, iar modificarile facute in acest mod pot fi salvate in computer. Bineinteles, in cazul in care nu ati salvat, modificarile dispar la inchiderea Safe Run.

In ceea ce priveste online banking-ul, care este un motiv de temere pentru toata lumea, adresele URL ale bancilor pot fi automat deschise in Safe Run de fiecare data cand sunt accesate. In plus, functionalitatea Safe Online Banking poate fi extinsa si la alte tipuri de site-uri decat cele exclusiv de banking.

Mai exista si protectia impotriva fishing-ului prin aplicarea unui filtru geografic. Website-urile legitime pot contine un cod cu rol de redirectionare catre site-uri din alte tari, iar in acest caz Geo Filter va bloca accesul la site-urile periculoase.

Zona de control parental are de asemenea o serie de noutati interesante. Pe langa controlul utilizarii Internetului si al site-urilor vizitate, mai pot fi controlate: accesul la computer (chiar si stabilirea unui timp de folosire a acestuia), accesul la anumite aplicatii, tipul de fisiere descarcate si inclusiv modul in care se comunica prin Internet. Comunicarea prin retele sociale si mesagerie instant poate fi monitorizata, putand fi blocata transmiterea datelor personale (telefon, adresa etc.) sau pur si simplu urmarite informatiile scrise. Totul e sa nu va transformati intr-un fel de Big Brother pentru copil. Si pentru Parental Control avem demo:

La nivel vizual, Kaspersky 2011 are optiunea Gadget, utila pentru acces rapid la principalele functionalitati, precum afisarea starii de securitate a sistemului, scanarea unui fisier cu un singur click, lansarea aplicatiilor in modul Safe Run. Kaspersky Gadget reprezinta un element de interfata din Windows Desktop in Windows Vista si Windows 7.

Kaspersky Internet Security 2011 si Kaspersky Anti-Virus 2011 sunt complet compatibile cu versiunile pe 32 de biti ale sistemelor de operare Microsoft, de la versiunea XP pana la Windows 7. Pentru sistemele cu arhitectura pe 64 de biti, unele module, precum Safe Run, vor functiona cu anumite limitari.

Kaspersky Internet Security 2011 si Kaspersky Anti-Virus 2011 sunt deja disponibile la pretul de 59,95 dolari, respectiv 39,95 dolari. Bineinteles, sunt disponibile in continuare si produsele pentru Mac si mobil, iar din ianuarie se pregateste inclusiv o solutie de protejare a telefoanelor cu Android, dupa cum ne-a spus Teodor Cimpoesu, managing director Kaspersky Lab Romania si Bulgaria.

Etichete: