Cat costa componentele unui iPhone 4 de 16GB? Cam 188 de dolari

Cat costa componentele unui iPhone 4 de 16GB? Cam 188 de dolari

Componentele incluse in modelul de 16GB iPhone 4 costa aproape 188 de dolari, potrivit iSupli.com, care au estimat costurile in urma demontarii unui produs.

In cazul acesta, va intrebati, pe buna dreptate, de unde provine marea diferenta de pret? Dincolo de costurile de productie, software, taxe de licenta etc, etc, se pare ca ecranul e de vina. “Retina display”, cum a fost numit si promovat cu vadite scopuri de marketing, aduce un plus tehnologic in beneficiul privitorului, dupa cum a explicat Steve Jobs. Ecranul are o rezolutie de 326dpi. „Este un numar magic in jurul a 300dpi, daca departezi ceva la 25-30 cm de ochi, deja cam ai distanta maxima la care ochiul uman poate distinge pixelii”, spune Jobs. Tehnologia inovatoare din iPhone 4 consta practic in doua foi de geam din alumosilicati, acelasi tip de geam utilizat la trenurile de mare viteza. Practic, geamul este tratat chimic pentru a fi de 20 de ori mai dens si de 30 de ori mai dur decat plasticul, rezultatul conferind fiabilitate si rezistenta la zgarieturi. Iar comparativ cu iPad, ecranul iPhone reda cam 78% din pixeli, bineinteles avand dimensiuni mult mai mici.

Revenind la costurile componentelor, ecranul se pare ca ajunge la 28,50 dolari pe unitate, asigurat poate de LG Display, iar procesorul, de la Samsung, costa 10,75 de dolari. Dar mai bine va las sa studiati singuri desfasuratorul iSuppli:

In urma cu doua saptamani, iPhone 4 a fost anuntat si pentru Romania.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: