Canon PowerShot G12, lansat

Canon PowerShot G12, lansat

Canon a lansat PowerShot G12, cu rezolutie de 10 megapixeli, inregistrare video HD la 720p si modul Hybrid IS.


Noul model are un senzor CCD ultra-sensibil, de 10 MP, si un procesor DIGIC 4. Cadranul ISO dedicat permite ajustarea ISO in pasi 1/3 stops, pentru un control mai riguros asupra vitezei ISO. In medii intunecate, modul Low Light poate fi utilizat pentru a extinde nivelul ISO pana la 12800. Pentru capturarea scenelor rapide, de actiune, rata de fotografiere este de 4,2 poze pe secunda.

Dotarile modelului PowerShot G12 integreaza un set de lentile wide-angle de 28mm si zoom optic 5x. Camera poate focaliza pana la o distanta de 10mm fata de subiect, de aceea cele mai mici miscari  ale fotografului pot afecta negativ calitatea imagini, obtinerea unor fotografii lipsite de blur fara ajutorul unui trepied fiind foarte dificila. Sistemul Hybrid IS compenseaza pentru deplasarea involuntara a camerei sau miscarea unghiului de fotografiere.

Camera are un ecran Vari-Angle PureColor II VA LCD de 7 cm (2,8 inci), precum si un vizor optic (OVF) cu reglare a dioptriei, in functie de vederea fiecaruia. Dupa captura imaginii, fotografii pot utiliza la vizualizare noua histograma RGB integrata, pentru a verifica in detaliu expunerea.

Pe langa un control manual si o gama vasta de moduri semi-automate, introducerea unui nou modul Front Dial ofera acces rapid si usor la setari in timpul fotografierii. Utilizatorii pot folosi fie panoul Front Dial, fie pe cel Multi-Control Dial, fie o combinatie intre cele doua. De exemplu, Front Dial poate fi setat sa controleze deschiderea in modul AV, in timp ce Multi-Control Dial controleaza balansul de alb si aspectul ratio, sau poate fi folosit independent, dezactivand panoul Multi-Control Dial pentru a preveni schimbarile accidentale ale setarilor.

Fotografiile pot fi realizate in formatele 3:2, 4:3, 1:1, 16:9 si 4:5.

Pe partea de video, noua camera are capabilitati HD (720p) la 24fps si sunet stereo.

Pretul Canon G12 este in jur de 2.500 lei.


Optiuni cheie:

–  Sistem HS

–  Senzor CCD de 10 MP

–  Lentile wide de 28mm, cu zoom 5x si sistem Hybrid IS

–  Ecran  Vari-Angle LCD de 7.0 cm (2.8″), Electronic Level, OVF

–  Front Dial, Full Manual & RAW

–  Filme HD, conectica HDMI

–  Mod High Dynamic Range si Smart Auto

–  Multi-Aspect Shooting


Citește și: