Canon lanseaza prima camera MPEG-2 Full HD (4:2:2) cu stocare in fisier

Canon lanseaza prima camera MPEG-2 Full HD (4:2:2) cu stocare in fisier

XF305 FSLCanon a lansat  camere video profesionale portabile XF305 si XF300, care folosesc noul codec de inregistrare MPEG-2 Full HD (4:2:2), recent adoptat de companie.

Noile modele integreaza lentile video Canon HD seria L, un sistem de senzori 3CMOS si un procesor DIGIC DV III.  Inregistrarea video MPEG-2 Full HD este stocata in fisiere standard MXF (Material eXchange Format), pe un card de memorie CF, utilizand o rata de transfer de pana la 50Mbps si un sampling de culoare bogat,  4:2:2.

Pentru a beneficia de avantajele acestui codec, Canon a dezvoltat un nou sistem video HD ce reuneste puterea de procesare a noului DIGIC DV III cu un sistem avansat de senzori, 3CMOS de tip 1/3, special dezvoltat pentru lentilele din seria 18x Canon L.

Ambele modele XF  inregistreaza in standardul MXF, iar imaginile realizate vor fi scrise direct pe cardul de memorie CF, introdus intr-unul din cele doua sloturi disponibile. In timpul inregistrarii, cardul neutilizat poate fi folosit pentru a extinde durata de inregistrare, eliminand deranjantele intreruperi din timpul capturii. Ambele modele suporta si inregistrare relay, permitand realizarea unei inregistrari fara intreruperi chiar si in cazul in care primul card de memorie este plin.

XF300 FSRLentilele video integrate sunt HD seria L, combinand un unghi extins de 29,3mm cu o apertura rapida (F1.6) si un zoom 18x.

De asemenea, XF305 si XF300 integreaza vizor electronic cu o rezolutie de 1,55 milioane de pixeli, acoperire 100% si un sistem LCD cu rezolutie de 1,23 milioane pixeli si dimensiune de 10,1cm (4”).

In ceea ce priveste optiunile de personalizare, configurarea permite pana la 26 parametri de imagine, controland individual peste 50 de variabile care tin de calitatea imaginii. Iar pentru a iti facilita accesul la propriile preferinte de filmare poti aloca una dintre cele 30 de functii individuale unuia dintre cele 13 butoane customizabile.

Ambele modele inregistreaza sunetul pe 16-bit linear PCM la 48kHz, iar microfonul integrat inregistreaza sunete stereo, cu optiunea de a conecta un microfon extern sau alte surse, prin intermediul a doua terminale XLR integrate.


Specificatii tehnice XF305 si XF300:

  • Inregistrare MPEG-2 MXF pe card CF cu pana la 50Mbps (4:2:2)
  • Suport NLE
  • Lentile Canon seria L cu zoom 18x
  • Sistem de senzori Canon CMOS Full HD de tip 3 x 1/3
  • HD-SDI, Timecode, Genlock
  • LCD 10,1 cm (1,23 milioane pixeli); EVF 1,3 cm (1,55 milioane pixeli)
  • Variable frame rates
Citește și: