04 nov. 2010 | 20:13

Canon a scos PowerShot SX30 IS cu zoom optic 35x

ACTUALITATE
Canon a scos PowerShot SX30 IS cu zoom optic 35x

Canon tocmai a anuntat noua camera foto PowerShot SX30 IS pe care a inzestrat-o cu un zoom de zile mari, 35x, si un obiectiv de 24mm, model succesor al SX20 IS.



Aparatul are un senzor de 14,1 megapixeli, imaginile obtinute putand fi tiparite la dimensiuni A2+. Distanta focala are dimensiuni de la 24 mm la 840 mm (echivalentul unei camere cu film de 35mm) si permite capturarea imaginilor de la unghiuri ultra wide pana la calitate telefoto. Constructia obiectivului cuprinde multiple elemente speciale, inclusiv Ultra-low Dispersion (UD), precum si un element Hi-UD, pentru a compensa aberatiile de lumina si a mentine, in acelasi timp, inalta calitate a imaginii pe intregul interval de zoom.

Modelul este echipat cu un stabilizator optic de imagine (Image Stabilizer – IS) utilizat pana in prezent pe camerele Canon compacte, oferind o compensare de pana la 4,5 stops. PowerShot SX30 IS are mecanisme USM (Ultrasonic Motor) si VCM (Voice Coil Motor) pentru focalizare exacta si zoom rapid si silentios care, impreuna cu stabilizatorul optic de imagine, isi arata rezultatele atat la fotografiere cat si la filmare.

Noua functie Zoom Framing Assist ajuta utilizatorii sa urmareasca subiectii aflati la distanta sau in miscare atunci cand fotografiati cu zoom extins. Apasand butonul dedicat, Zoom Framing Assist retrage rapid obiectivul pe una dintre cele trei pozitii prestabilite, permitand utilizatorului sa vizualizeze mai mult din scena direct pe ecran si sa caute subiectul, in timp ce un dreptunghi marcheaza zona cadrului marit. Odata ce utilizatorul identifica din nou subiectul si il pozitioneaza in chenarul dreptunghiular, butonul poate fi eliberat si obiectivul se extinde rapid in pozitia anterioara, permitand executarea fotografiei in cadrul definit initial.

Capabilitatile video sunt HD 720p cu sunet stereo si zoom optic complet, focalizarea si expunerea pot fi blocate sau ajustate in timpul efectuarii inregistrarilor video, iar modul Dynamic IS reduce tremurul camerei atunci cand utilizatorul filmeaza din miscare.

Ecranul LCD PureColor II VA are unghi variabil, diagonala de 6,8 cm (2,7 „) si o rezolutie de 230k pixeli. Functia Quick-bright permite vizualizarea imaginilor si incadrarea cu usurinta a subiectilor, chiar si in lumina puternica a soarelui.

Pentru cei care doresc sa adauge o varietate mai mare fotografiilor creative, PowerShot SX30 IS beneficiaza de un dispozitiv hot shoe ce permite adaugarea si utilizarea de accesorii cum ar fi blitz-uri Canon EX Speedlite. In plus, un adaptor optional permite atasarea de filtre de 67mm, cum ar fi filtrul polarizat PL-C B Canon 67mm, pentru valorificarea creativitatii in fotografie.

Pentru amatorii de instantanee care nu se preocupa de setarile manuale, PowerShot SX30 IS dispune de Smart Auto, un sistem care foloseste tehnologia Scene Detection pentru a identifica conditiile de fotografiere si selecteaza setarile optime in functie de 28 variabile.

Pentru a adauga imaginilor efecte noi si inedite, utilizatorii pot folosi modurile Fish-eye, Miniature, Poster si Super Vivid. Modul Miniature este de asemenea disponibil si in cazul inregistrarilor de filme, scenele fiind filmate la o frecventa de cadre redusa 6, 3 sau 1,5 fps pentru a crea efectul de viteza.

Caracteristici cheie:

  • 35x ultra wide-angle zoom
  • Stabilizator optic de imagine (4.5-stop), USM, VCM
  • CCD de 14,1 MP
  • Ecran LCD de 6,8 cm (2,7 „) cu unghi variabil, EVF
  • Filmare HD, conectivitate HDMI
  • Smart Auto
  • Moduri manuale, Low Light si filmare Miniature Effect
  • Zoom Framing Assist
  • Servo AF/AE
  • Sistem extins de accesorii