Camerele digitale, depasite

, 23 Apr, 11:04

anssi_vanjokiCand cautam un dispozitiv pentru facut poze, practic luam in considerare trei variante: fie folosim camera de la telefonul mobil, fie cumparam o camera simpla si ieftina, fie cheltuim mai degraba mai mult decat mai putin pentru o camera profesionala.

Desi par posibilitatile momentului, seful de vanzari de la Nokia spune ca situatia aceasta nu va mai dura multa vreme. Anssi Vanjoki, vice presedinte executiv al diviziei comerciale a Nokia, crede cu tarie ca in curand camerele de telefon vor transforma camerele mari, profesionale, in aparate invechite. El spune ca pana la urma telefonul mobil va putea realiza imagini la o calitate similara camerelor cu hardware scump. De fapt, in urmatorul an ne asteptam cu totii sa putem face poze de calitate HD cu smartphone-urile.

”Va dura mai putin de un an pana cand telefoanele sa poata la calitate video HD si sa putem transfera apoi filmul pe TV-ul HD. Urmatorii ani chiar vor fi revolutionari in ceea ce priveste sistemele de camere”.

Camerele smartphone au inceput deja sa fie imbunatatite, iar un nivel de 5 – 8 megapixeli a devenit deja aproape un standard. Tehnologia camerelor digitale va continua sa progreseze si vor ramane doar cativa pasi pana ce o vom vedea intr-un telefon. Ramane de vazut cum vor tine pasul companii precum Nikon si Canon in ceea ce priveste vanzarea camerelor high-end.


Sursa: Geek

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!

Comentarii

Ori cinvea a tradus prost spusele lui xulica de la Nokia, ori xulica bate campii! Camera profesionala nu se refera doar la calitatea unei inregistrari ci mult mai mult! De exemplu controlul profunzimii (DoF), inregistrarea la adancimi mari (nu 2-3 m, ci 700 sau 1000), rafale mari (camere de 1000 fps), anduranta (camere folosite la Poli sau in desert), lucru extrem (camere folosite in spatiul extraterestru). Se intelege ca o singura camera nu intruneste toate aceste conditii, insa profesionistul va avea camere in functie de aplicatia concreta. Sa nu-mi spuna xulica de la Nokia ca o sa foloseasca telefonul pentru studiul petelor solare!

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail