23 apr. 2010 | 11:04

Camerele digitale, depasite

ACTUALITATE
Camerele digitale, depasite

anssi_vanjokiCand cautam un dispozitiv pentru facut poze, practic luam in considerare trei variante: fie folosim camera de la telefonul mobil, fie cumparam o camera simpla si ieftina, fie cheltuim mai degraba mai mult decat mai putin pentru o camera profesionala.

Desi par posibilitatile momentului, seful de vanzari de la Nokia spune ca situatia aceasta nu va mai dura multa vreme. Anssi Vanjoki, vice presedinte executiv al diviziei comerciale a Nokia, crede cu tarie ca in curand camerele de telefon vor transforma camerele mari, profesionale, in aparate invechite. El spune ca pana la urma telefonul mobil va putea realiza imagini la o calitate similara camerelor cu hardware scump. De fapt, in urmatorul an ne asteptam cu totii sa putem face poze de calitate HD cu smartphone-urile.

”Va dura mai putin de un an pana cand telefoanele sa poata la calitate video HD si sa putem transfera apoi filmul pe TV-ul HD. Urmatorii ani chiar vor fi revolutionari in ceea ce priveste sistemele de camere”.

Camerele smartphone au inceput deja sa fie imbunatatite, iar un nivel de 5 – 8 megapixeli a devenit deja aproape un standard. Tehnologia camerelor digitale va continua sa progreseze si vor ramane doar cativa pasi pana ce o vom vedea intr-un telefon. Ramane de vazut cum vor tine pasul companii precum Nikon si Canon in ceea ce priveste vanzarea camerelor high-end.


Sursa: Geek