08 ian. 2010 | 15:05

Asus prezintă porția sa de inovație la CES 2010

ACTUALITATE
Asus prezintă porția sa de inovație la CES 2010

[galleria]

Inginerii de la Asus au prezentat mândri noile produse ale companiei și câteva rezultate din colaborările cu doi celebri designeri internaționali: notebook-ul Asus NX90 Bang & Olufsen ICEpower, semnat de David Lewis, și colectia Eee PC Seashell Karim Rashid.

Fiind creația designerului-șef de la B&O, David Lewis, modelul NX90 este un studiu al contrastelor, având exteriorul și suportul pentru mâini acoperite cu aluminiu, iar tastatura și cele două touch pad-uri fiind negre și mate. Două difuzoare cu tehnologie ICEpower flanchează un ecran asemănător celor plate ale televizoarelor high-end. Tehnologia Sonic Focus ajută ca toate sunetele să fie reproduse cu cea mai mare fidelitate. NX90 funcționează împreună cu software-ul Rotation Desktop, comenzile fiind introduse în stilul unui DJ.

Pe de alta parte, colecția Eee PC Seashell Karim Rashid este o transpunere a viziunii lui Karim despre computere – „acestea trebuie să fie mai trendy”. Amprenta designer-ului se regăsește pe întreaga suprafață a acestor portabile subțiri. Colecția conține două modele în două variante de culori, Hot Pink și Coffee Brown.

Nici gamerii nu au fost dați uitării, iar Asus a făcut publică existența notebook-ul Asus ROG G73JH, un sistem la fel de bun precum un desktop capabil, dar care oferă avantajele portabilității. Laptopul integreaza un procesor Intel Core i7, un motor grafic ATI Radeon HD5870 compatibil DirectX 11, are o capacitate RAM de până la 8GB DDR3 și un chipset audio HD cu 8 canale și compatibil EAX 4.0. În plus, sistemul portabil pentru jocuri este pregătit pentru overclocking și oferă un spațiu de stocare de 1 TB.