Asus a pus pretul pe Eee Note

Asus a pus pretul pe Eee Note

Asus a dezvaluit e-readerul Eee Note EA-800, a carui lansare va avea loc in Taiwan chiar in aceasta saptamana, iar pretul va fi de aproximativ 228 dolari. Dispozitivul foloseste un ecran tactil LCD de 8 inci (20,3 cm), cu rezolutie de 1024 x 768, asa incat seamana mai degraba cu un computer decat cu un simplu e-reader si ruleaza Linux.

Asus are deja la vanzare Eee Reader DR-900, cu ecran de 9 inci de tip e-paper, la 390 dolari. De altfel, Eee Note este construit din componente standard de PC, care fac dispozitivul mai accesibil ca pret decat Eee Reader.

Noul Eee Note are o camera de 2 megapixeli, baterie cu durata de pana la 13,5 ore in folosire constanta. Spre deosebire, Eee Reader poate functiona pana la doua saptamani intre reincarcari. Explicatia consta in modul de consumare a energiei – ecranele LCD folosesc enrgeria pentru mentinerea imaginii, in timp ce disply-urile e-paper consuma energie doar la schimbarea imaginii.

Eee Note are un software pentru citirea e-book-urilor, scriere, desenare, inregistrarea lecturilor, fotografiere. La Internet se conecteaza prin Wi-Fi si vine la pachet cu un continut local, oferit prin furnizorii fiecarei tari.

The Eee Note are 4GB de memorie flash pentru stocarea interna, in timp ce Eee Reader are 2GB, dar ambele dispozitive dispun de slot Micro SD.

Dupa lansarea in Taiwan si China, Eee Note va ajunge in Europa cel tarziu la inceputul anului 2011.


Sursa: Computerworld

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: