Apple a mai facut un pas in controlul parental

Apple a mai facut un pas in controlul parental

Brevetul numarul 7.814.163 i-a fost acordat ieri companiei Apple sub titlul “Controlul comunicarii bazate pe text pentru dispozitivele de comunicare personale”. Ce stabileste exact? Brevetul, depus din 2008, presupune abilitatea de a controla continutul trimis si primit de un dispozitiv “administrat”. Da, este vorba despre controlul parental. De altfel, dupa stiti, Apple are o bataie lunga cu securitatea utilizatorului.

Iata ce spune conceptul patentat: daca un continut inacceptabil, criticabil este detectat, pe baza unei liste de cuvinte stocate local in dispozitiv, respectivul continut poate fi ori sters, ori mesajul blocat in intregime. De asemenea, poate fi impusa o limba anume pentru copiii care au inceput, de exemplu, studiul unei limbi straine.

Cererea de brevet a fost depusa pentru ca in prezent “nu exista nici o modalitate de a monitoriza sau controla comunicarile prin text astfel incat sa fie potrivite pentru utilizator. De exemplu, copiii pot trimite sau primi mesaje (intentionat sau nu) continand un limbaj inacceptabil”. Bineinteles, intentia este buna, dar, acum… “nepotrivit”, “inacceptabil” lasa loc unei mari subiectivitati. Nu mai bine ne-am educa (in adevaratul sens al cuvantului si cu responsabilitate) copiii, astfel incat sa respinga personal si constient situatiile nepotrivite si inacceptabile? In felul acesta companiile nu ar mai avea de ce sa breveteze concepte de dispozitive care sa dea idei de “control parental”.


Sursa: Techcrunch

Citește și: