Android 3.0, demonstrat pe tableta Motorola

Android 3.0, demonstrat pe tableta Motorola

Abia a aparut Android 2.3 Gingerbread, ieri odata cu noul Google Nexus S, ca atentia este atrasa acum de Android 3.0, demonstrat cu o tableta nou-nouta de la Motorola.

Google a spus ca versiunile actuale ale sistemului sau de operare pentru mobil nu sunt optimizate pentru functionare optima si pe tablete, dar ca Android 3.0 Honeycomb va fi prima varianta cu imbunatatiri facute special pentru tablete.

Andy Rubin, creatorul sistemului Android, a prezentat astazi noul software ruland pe Motopad, o tableta-prototip de 7 inci, de la Motorola, scrie TechCrunch.

Cam ce imbunatatiri ar include Android 3.0? O noua interfata, desktop cu butonane in colturi, un nou sistem de blocare a ecranului, precum si o noua versiune a Google Maps, pe baza de vectori 3D.

Aplicatia Google Maps va avea si o busola incorporata in telefoanele Android, astfel incat orientarea hartii sa fie schimbata automat in funectie de persoana care tine telefonul.

Android 3.0 Honeycomb va aparea “anul viitor”, potrivit Google, insa mai mult nu se stie. Poate prin trimestrul al doilea, dupa zvonuri.


Citește și: