AMD, Intel si integratorii de sisteme renunta la VGA pana in 2015

AMD, Intel si integratorii de sisteme renunta la VGA pana in 2015

AMD, Dell, Intel, Lenovo, Samsung si LG au anuntat ca intentioneaza sa utilizeze conexiuni digitale DisplayPort si HDMI in produsele lor de computer. La tipul analog de conexiune VGA si LVDS in produsele pe baza de AMD si Intel se va renunta pana in 2015

Tehnologia VGA are o vechime de peste 20 de ani, consuma energie mai multa, suporta rezolutii mai slabe, iar oferta cromatica este, de asemenea, mai putin avantajoasa decat alternativele digitale.

Intel va renunta la suport LVDS in 2013, la fel si AMD, iar tipul de conexiune DVI-I nu va mai fi folosit pana in 2015.

DisplayPort 1.2 este viitoarea interfata pentru monitoare, iar HDMI 1.4a este urmatorul pas in materie de televizoare, crede Eric Demers, director tehnic in cadrul AMD.

VGA va exista totusi in alt tip de produse, precum proiectoare. Oricum, poate fi stabilita o compatibilitate intre tehnologiile DisplayPort si VGA / DVI, prin adaptoare.

Samsung a inceput vanzarea notebook-urilor cu DisplayPort din luna martie, iar LG ofera, de asemenea, LCD-uri cu output DisplayPort.

Apple a fost una dintre primele companii care au renuntat la varianta VGA in produsele proprii in favoarea DVI, iar apoi a standardelor DisplayPort si Mini DisplayPort pentru notebook-uri si desktop-uri. Standardul de baza DisplayPort a fost introdus in 2007, insa la acea data multe produse Mac si Cinema Display foloseau deja exclusiv output digital.


Sursa: Electronista

Citește și: