A interzice sau a nu interzice jocurile violente?

A interzice sau a nu interzice jocurile violente?

SwitzerlandFlagCât de mult apreciezi violența în jocurile video? Suficient de mult încât să plătești o suprataxă de agresivitate? Consiliul Național al Elveției tocmai a aprobat o serie de cereri în scopul restricționării vânzărilor de jocuri video violente pe plan local, potrivit revistei germane Gamesmarkt.

Prima cerere, depusă de socialistul Evi Allemann, vizează stoparea producerii, promovării, importării și vânzării oricăror jocuri ce conțin ideea violenței împotriva oamenilor sau împotriva creaturilor similare omului. Propunerea a fost aprobată cu 19-12. Cea de-a doua cerere, înaintată de creștin-democratul Norbert Hochreutener, vizează restricționarea vânzărilor de jocuri violente gen shooter copiilor și a trecut cu 27-1.

Câte jocuri video vor fi afectate depinde în continuare de guvernul elvețian, care trebuie să stabilească exact criteriile de catalogare drept ”prea violente”.

Totuși, trebuie ținut cont de legislația elvețiană, potrivit căreia orice petiție cu peste 100.000 de semnături intră obligatoriu în referendum național. Așa încât, dacă guvernul va decide interzicerea acestui tip de jocuri, 100.000 de gameri vor putea pune în discuție hotărârea în mod public.

Dacă iți plac jocurile violente, cu siguranță le vei putea consuma mult și bine în România. Suntem departe rău de Elveția, iar o interzicere nu ar face decât să accentueze și mai tare acțiunile ilegale.


Sursa: Kotaku