10 dec. 2010 | 12:47

A 2-a generatie de clona iPhone apare de Craciun

ACTUALITATE
A 2-a generatie de clona iPhone apare de Craciun

De Craciun, chinezii primesc… propriul iPhone. Ce-i drept, cu vreo doua luni intarziere fata de promisiunile initiale. Meizu va incepe din 25 decembrie vanzarile la smartphone-ul M9, un telefon cu Android considerat clona iPhone-ului.Iar seful Meizu, Jack Wong spune ca stocurile nu vor fi suficiente pentru a acoperi toata cererea la prima infatisare.

Apple a acuzat compania ca M9 copiaza design-ul iPhone, asa cum a fost si cazul M8. Lumea e rea, nu? La inceputul lunii octombrie, Jack Wong s-a plans ca Apple face presiuni asupra companiei sale in privinta modelului M9 si s-a aratat “dezgustat” de proces, declarand ca “marul american” doar vrea monopol asupra telefoanelor mari cu touchscreen.

Oricum, intre timp Meizu isi continua planul de dezvoltare al produsului, pregatind si un upgrade la Android 2.3 pentru M9.

Clona-i clona, asa ca smartphone-ul chinezesc va avea un procesor de 1GHz, precum si noul ecran Sharp de 960×640, care este comparabil cu faimosul Retina Display din iPhone 4 [review]. Preturile in magazine vor echivala cu 375 dolari pentru varianta de 8GB si 405 dolari pentru cea de 16GB.