YouTube dă undă verde clipurilor HD la 1080p

, 13 Iul, 22:13

YouTubeVideo-sharing-ul YouTube va fi îmbunătățit începând de săptămâna viitoare la o rezoluţie mai mare, de 1080 pixeli, aceeași care poate fi văzută acum pe ecranele TV flat. În prezent, site-ul acceptă o rezoluție de numai 720 pixeli.

După ce inginerii au testat sistemul site-ului, purtătorul de cuvânt al YouTube a spus că nu există îngrijorări legate de eventuale probleme de infrastructură şi nici de costurile asociate cu suportul fișierelor.

Ca durată, filmele încărcate de utilizatorii obișnuiți vor avea în continuare limita de 10 minute, însă dimensiunea maximă a fișierelor va putea depăși cu cu siguranță limita actuală de 2 GB.

Video-urile care au fost deja încărcate la rezoluție de 1080 pixeli vor fi  recodate automat astfel încât să ruleze la rezoluția mărită.

În septembrie 2008, YouTube a extins de zece ori dimensiunea maximă a fișierelor încărcate, de la 100 MB la 1 GB. Mai târziu, în iunie 2009, limita maximă a fost dublată la 2 GB. Durata filmului încărcat a fost însă menținută la o limită 10 minute.


Sursa: MSNBC

Etichete:
Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail