Suma, o nouă tehnologie de control pentru jocurile video

Suma, o nouă tehnologie de control pentru jocurile video

[galleria]

Firma Cambridge Consultants a lansat Suma, un produs tehnologic flexibil ce ar putea înlocui telecomenzile tradiționale de gaming. Practic, deformarea materialului este echivalentul informațiilor 3D care pot fi folosite într-un joc video ”pentru a dezlănțui abilitățile mâinii și imaginația utilizatorului”, spun cei de la Cambridge Consultants. Materialul de control al Suma poate înlocui carcasa tradițională a telecomenzilor de jocuri. Într-adevăr, pare amuzant de folosit, iar costurile au fost și ele presate la doar 1 dolar.

“Mâinile noastre sunt instrumente extraordinare de control și comunicare”, explică Duncan Smith, șeful departamentului de dezvoltare de produse pentru consumatori de la Cambridge Consultants. “Unul dintre primele instincte ale unui copil este cel de apucare a obiectelor. Cam un sfert din cortexul motor al creierului uman este dedicat mușchilor mâinii. […] Suma permite dezvoltatorilor de produse din multe industrii să intensifice experiența utilizatorilor prin interactivitate multidimensională, atât în cazul noilor aplicații, cât şi al celor existente.”

Cambridge Consultants va prezenta o telecomandă-prototip bazată pe tehnologia Suma în cadrul Consumer Electronics Show, care va avea loc în perioada 7-10 ianuarie 2010, la Las Vegas.