Sony: brevet pentru o nouă telecomandă cu senzori de mișcare

Sony: brevet pentru o nouă telecomandă cu senzori de mișcare

[galleria]

Dacă vi se pare că telecomanda Wii vine cu accesorii neconvenționale, precum undițe și rachete de tenis, așteptați să vedeți ce minunăție a brevetat Sony Computer Entertainment. Este vorba de un ”dispozitiv de control extensibil printr-un atașament hardware”, cu toate butoanele pătrate, triunghiulare, circulare și în formă de cruce proprii tuturor consolelor PlayStation. Iar design-ul modular pentru diverse configurații chiar dă controller-ului o notă specială.

Noua idee de telecomandă cu senzori de mișcare de la Sony oferă practic o mulțime de posibilități de folosire. Pe de o parte, controller-ul beneficiază de ”comunicare prin ultrasunete”, astfel încât să poată fi localizat de consolă. Pe de altă parte, are atașată o cameră proprie pentru înregistrarea imaginilor.

De asemenea, proiectul Sony prevede posibilitatea îmbinării a două unități de control, în formă de H. O altă variantă interesantă ar fi accesorii precum maracase, bâte de baseball, un cititor biometric și, poate cel mai practic, un controller pentru ambele mâini.

Alte posibilități includ accesorii de microfon și plăci de control modificabile, care permit jucătorului să își personalizeze telecomanda cu butoane, cu un d-pad sau chiar cu un disc.

Totuși, nu vă entuziasmați foarte tare, pentru că momentan nu avem decât o înregistrare de invenție, nu un nou produs. Sony ar putea să lanseze pur și simplu o telecomandă cu senzori de mișcare în stilul celor pe care le-am mai văzut, fără nici una dintre variantele expuse în nota de brevet. Oricum, este interesant de văzut cu ce idei vine Sony. Iar dacă se și concretizează, așteptăm cu înfrigurare… prețul.


Sursa: Kotaku