Schimbarea programelor implicite din Windows

Schimbarea programelor implicite din Windows

[galleria]

Mulți dintre noi avem instalate mai multe programe care pot deschide același tip de extensie (.jpg, .mp3 și altele). Și cât de enervant este atunci când un anumit fișier se deschide cu un alt program decât cel preferat? Foarte!

De exemplu, dacă v-ați obișnuit cu un editor de imagini precum Paint.net, veți descoperi că în Windows 7 aveți o problemă. Programul nu apare în lista de selecție atunci când apăsați clic dreapta pe imagine și nu îl găsiți nici la secțiunea Set Default Programs de la Windows Control Panel. Iar asta nu e tot! Nu există opțiune de adăugare a altor programe în lista celor selectabile implicit. Nici asocierea tipurilor de fișier (de exemplu .jpg sau .bmp) cu Paint.net nu este o soluție dacă doriți să folosiți acest program exclusiv pentru editarea imaginilor, nu și pentru vizualizarea lor.

Un real ajutor este programul gratuit  Default Programs Editor, care oferă trei opțiuni la deschidere: editarea setărilor pentru tipul de fișier, pentru programele implicite și pentru autoplay.

Veți fi poate surprinși să constatați că opțiunea Default Programs Setting este aceeași ca cea furnizată de Windows 7. Într-adevăr, aici nu poate fi făcut mare lucru. Sau nimic.

Însă opțiunea File Type Settings e un calmant garantat dacă ați ajuns deja să vă enervați. Un clic pe Context Menu din pagina următoare (care oferă și posibilitatea de a schimba iconul sau descrierea unui tip de fișier) vă conduce către o listare a tuturor fișierelor înregistrate. Aici puteți să selectați tipul fișierului și să îi editați asocierile de deschidere, editare sau tipărire, spre deosebire de opțiunea din Windows, care permite stabilirea unei singure aplicații responsabile pentru toate acțiunile.

Bineînțeles, având în vedere că trebuie să localizați și să editați manual toate tipurile de fișier, operațiunea durează ceva. Însă odată rezolvată problema, nici un fișier nu vă mai iese din cuvânt! Iar Microsoft chiar ar trebui să ia în considerare adăugarea unei opțiuni de completare a listei de programe implicite, pentru că este destul de enervant să tot cauți soluții online.

Defaults Programs Editor este disponibil pentru download pe site-ul dezvoltatorului. Programul, gratuit după cum am spus, este compatibil cu Windows XP, Windows Vista și Windows 7 și are nevoie de instalarea Microsoft .NET Framework 3.5 pentru a putea fi folosit.


Sursa: Ghacks

Etichete: