Primele teste Intel Core i9: mai rapid cu 50%

, 24 Noi, 13:20

Intel Core i9Deși ne desparte mai mult de o lună până la lansarea Intel Core i9 (Gulftown), platforma a fost deja testată, iar concluziile arată o viteza sensibil sporită. Progresul de la patru la șase nuclee a avut ca rezultat direct o creștere substanțială în ceea ce privește viteza de rulare a aplicațiilor care pot folosi procesoare multiple.

Surpriza vine de la i9. În acțiuni precum modelare 3D sau video encoding, un Core i9 de 2,8GHz este cu numai 50% mai rapid decât un Core i7. Platforma i9 testată este un prototip, motiv pentru care nu are o memorie atât de performantă cum se așteaptă pentru viitoarea producție de seria. Totuși, viteza memoriei nu va atinge nivelul celei din procesoarele cu patru nuclee.

Cert este că în privința consumului de energie vom vedea un nivel „premium”: aproximativ 130W, față de 95W, cât consumă majoritatea cipurilor Core i5 și i7. Iar premium va fi cu siguranță și prețul, prime procesoare fiind rezervate sistemelor high-end.

Intel va lansa Core i9 abia către începutul anului 2010, probabil chiar în ianuarie.


Sursa: Electronista

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!

Comentarii

Ion Gheorghemaurer

In primul rand, muisti cei care te pun sa aleg comment using, aleg yahoo si ma obliga sa aleg facebook !
Facebook este o Securitate cum am avut noi romanii si inca mai avem, dar la nivel planetar.
Nu va dati seama ca stie totul despre cei ce il folosesc si despre prietenii lor, e o retea globala, evreiasca ( doi dintre evreii inventatori Zuckerberg si Moskovitz, sunt probabil cei scosi in fata, invetatorii fiind mult mai multi, necunoscuti dar, cu siguranta, tot evrei) .
Sfatul meu sa va retrageti urgent din aceasta mostruozitate ! Si daca iti dai identitate falsa, tot ii divulgi pe cei cu are vorbesti si au identitate reala.

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail