PlayStation Network trece la ”nivelul premium”: conţinut plătit

PlayStation Network trece la ”nivelul premium”: conţinut plătit

PlayStation NetworkPlayStation Network va intra pe un nou nivel de conținut: premium și cu plată, după cum a anunțat chiar boss-ul PlayStation, Kaz Hirai. Totuși, el nu a precizat încă și în ce va consta acest tip de conținut.

Imensul avantaj pe care serviciul PlayStation Network al Sony îl are față de rivalul Xbox Live este faptul că nu le cere bani gamer-ilor pentru a juca online unul contra celuilalt. Și nu vă neliniștiți, cei care aveți PS3 și PSP, fiindcă această desfătare nu se va schimba. Probabil. Cel puțin declarația lui Hirai sugera că formula cu abonament va rula alături de serviciile gratuite existente.

Xbox Live, serviciul Microsoft, are două niveluri: ediția Silver gratuită, prin care pot fi descărcate video-uri și demo-uri, și serviciul Gold, care le permite utilizatorilor să joace online și să acceseze un anumit conținut exclusiv (inclusiv aplicații Twitter, Last.fm și Facebook lansate recent) şi oferte speciale.

Prin urmare, dacă Sony păstrează gratuitatea jocului online, rămâne interesant de urmărit ce le poate oferi utilizatorilor PlayStation Network pentru a-i ține abonați. Un serviciu de filme cu un anumit număr de download-uri permise lunar? Sau poate acces exclusiv la versiunile beta, anterioare lansărilor, de jocuri?  Om aștepta ș-om vedea!


Sursa: Electricpig