Marii producători de jocuri video se lipesc de Natal

Marii producători de jocuri video se lipesc de Natal

Cei de la Microsoft au fost destul de tăcuți în ceea ce privește proiectul Natal, de la anunțarea acestuia, la începutul lunii iunie.

Totuși, în culise a fost activitate intensă, mai ales pentru a le prezenta producătorilor de jocuri avantajele noii tehnologii, care permite unui jucător să controleze jocul cu propriul corp, fără a mai avea nevoie de un joystick. Rezultatul? Proiectul i-a sedus pe toți marii producători de jocuri video din lume. Nume precum Activision, Capcom, Disney, EA, Konami, MTV, Namco Bandai, Sega, Square Enix, THQ și Ubisoft s-au înghesuit pe lista Microsoft, scrie joi presa internațională.

 

 

“Proiectul Natal oferă creatorilor din industrie libertatea de a visa la noi experiențe și de a spune povești care înainte nu erau posibile”, afirmă Don Mattrick, senior vice president al Microsoft.

Oficialii nu au precizat când va fi lansat Natal, nici cât va costa, însă mulți specialiști din piață se așteaptă la un debut al platformei anul viitor. Potrivit Microsoft, platforma Natal va presupune o cameră RGB, un senzor de profunzime și un microfon multi-array, suportând consolele Xbox 360 existente.

„Proiectul Natal ar putea schimba fundamental experiența pentru jocurile sport”, a declarat Peter Moore, președintele EA Sports. “La EA, cele mai bune echipe de creație ale noastre testează platforma în vederea creării unor noi puncte de referință în genuri precum sportul și cursele de mașini.”

Ubisoft, pe de altă parte, a identificat posibilitatea de atragere a unor noi segmente de public prin noua tehnologie.

 

Citește și:
Etichete: