21 nov. 2009 | 16:40

La ce joc vă abandonaţi copilul?

ACTUALITATE
La ce joc vă abandonaţi copilul?

Pentru un mediu cu o așa activă reputație, este surpinzător cât de puține jocuri video există special pentru copii. Sunt multe, desigur, cu eticheta ”Toate vârstele”, dar multe dintre acestea sunt prea avansate pentru jucători de clasa a patra, nemaivorbind de preșcolari.

Așadar, tătici, mămici, v-ați gândit ce puneți sub brad anul acesta? Pentru că nu trebuie ignorate nici recomandările legate de vârstă. Iată câteva sugestii de jocuri pentru copii mai mici de 10 ani. Însă, atenție! Există riscul ca pe unele să tăbărâți și dumneavoastră, dragi părinți..

Gardening Mama (505 Games)Gardening Mama Spre deosebire de alte jocuri, unde acțiunea este concentrată în jurul rezolvării unei probleme, jocul ”Mama”, conceput pentru consolele Nintendo DS, implică activități care îți murdăresc mâinile până la coate, în timp ce urmezi instrucțiunile. Seria ”Gardening Mama” nu este diferită din acest punct de vedere de precedenta, ”Cooking Mama”, dar nici mai puțin distractivă.

Jocul stă bine și la capitolul grafică, are imagini simple, dar practice. Ar mai fi fost loc însă pentru ceva îmbunătățiri în ceea ce privește controlul, care nu este prea antrenant. Cu ajutorul unui stylus (creion), poți să plantezi bulbi, să sapi pământul ori să uzi fructele și legumele. Du activitățile la bun sfârșit pentru un maxim de puncte sau vei cunoaște pedeapsa Mamei!

Jocul este recomnadat pentru copii de peste 4 ani.

A Boy and His Blob (Majesco)A Boy and His Blob Într-un singur cuvânt: adorabil. Acest joc pentru consola Wii nu este amuzant doar de privit, ci și de jucat. Deplasările din punctul A în punctul B aduc pe ecran peisaje magice, care îi încântă pe cei mici în timp ce sar 10 metri în aer și zboară cu balonul. Şi nici puzzle-urile nu lipsesc.

Jocul este refăcut după NES (Nintendo Entertainment System) clasic și este potrivit pentru copii de 6 ani sau mai mari… cât de mari? Păi îl puteți testa înaintea copilului, doar pentru a verifica dacă este potrivit, desigur.

Wheels on the Bus (Duck Duck Moose)Wheels on the Bus Copiii sunt înnebuniți după repetiții, iar cu acest joc au ocazia de a și cânta. În plus, interacționează cu versurile după o carte de povești desenate. De exemplu, pot atinge ecranul iPhone-ului sau al iPod Touch-ului pentru a învârti roțile autobuzului și a-l face să se miște mai departe. Sau pot da un bobârnac ștergătoarelor pentru a le face să fâșâie, ca în cântec.

Jocul este potrivit pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 4 ani.

JumpStart Pet Rescue (Knowledge Adventure)JumpStart Pet Rescue Orice gardian de soi apreciază educația deghizată ca divertisment, mai ales dacă deghizarea e bine făcută. Ei bine, iată un astfel de joc, realizat pentru consola Wii. De altfel, este și unul dintre puținele recomandate pentru copiii mici. Jocul nu învață doar elemente de matematică primară, puțin citit și urmarea unor direcții, dar îi și provoacă pe copii să își găsească animalele pierdute, să alerge, să sară.

Recomandarea de vârstă este pentru 3-6 ani, dar nu vă așteptați ca jocul să îi antreneze și pe cei de 7-8 ani.

Shape Builder: The Preschool Learning Puzzle Game (Darren Murtha Design)Shape Builder: The Preschool Learning Puzzle Game Un alt joc educativ și distractiv în același timp. La prima vedere, poate nu pare prea grozav: un joc de puzzle destul de simplu. Copiii folosesc touch screen-ul pentru a potrivi piesele la locul lor, iar, odată completate câteva puzzle-uri, sunt recompensați cu o imagine completă, sunete corespunzătoare și vocabular scris și vorbit. Coloana sonoră poate nu este dintre cele mai inspirate, dar e o soluție bună pentru părinții care vor să mențină la un nivel minim zgomotul de fundal.

Jocul este pentru copiii mici, care se pot bucura de el de pe iPhone și iPod Touch.

Bonsai Barber (Nintendo)Bonsai Barber Vă mai amintiți de când erați copii ce drăguț era să tăiați bucăţele de hârtie în diverse forme, mai ales cu ajutorul unei linii trasate suficient de gros? Ei bine, Bonsai Barber cam despre asta ar fi, numai că în loc să tăiați forme de hârtie, tăiați părul unui copac. Ca instrumente de lucru, aveți pieptene, perie, foarfece, cleștișor și sticle cu apă, fiindcă părul trebuie să crească la loc instantaneu dacă se întâmplă să ciopârțiți vreun client.

Copiii de 2-4 ani se vor da în vânt să îl joace.

Mario & Sonic at the Olympic Winter Games (Sega)Mario & Sonic at the Olympic Winter Games Jocurile de sport pe Wii pot fi jucate la nesfârșit și de copii, și de adulți, mai ales în vacanță. În plus, jocul acesta e nou. Şi e potrivit pentru copiii de la 3 ani până la… mai mari.


Sursa: MSNBC