09 dec. 2009 | 15:32

Jocurile video sunt motiv de boală

ACTUALITATE
Jocurile video sunt motiv de boală

Nu e o glumă, se întâmplă de-adevăratelea, în Marea Britanie, unde un sfert dintre bărbați obișnuiesc să-și ia concediu medical pentru a avea mai mult timp să termine jocul video pe care tocmai l-au cumpărat.

Un sondaj realizat de video-game printre 2.000 de angajați britanici a arătat că numai 30% dintre zilele de concediu medical au fost cerute din cauze de boală. Majoritatea bărbaților au recunoscut că nu au avut un motiv serios să stea acasă, iar principalul factor de corupție au fost jocurile video.

La întrebarea ”V-ați luat vreodată zilele libere de la serviciu pentru a juca jocuri video?”, 24% dintre bărbați au spus ”da”. Femeile par ceva mai conștiincioase, doar 5% au recunoscut că făcut acest lucru.

De altfel, zilele cu lansări de jocuri video sunt aglomerate cu telefoane ale angajaților care își informează șeful că sunt bolnavi. 14% dintre bărbați spun că au făcut asta cu ocazia unor lansări precum Call of Duty și Grand Theft Auto.

Iată principalele cinci motive reale pentru care bărbații britanici își iau liber de la muncă declarând că sunt bolnavi:

1. Pentru jocuri video – 24%
2. Pentru o întâlnire – 16%
3. Pentru vizite la prieteni și familie – 13%
4. Pentru treburi în casă – 10%
5. Pentru somn – 7%

Voi recunoașteți că ați comis vreodată un asemenea păcat? Sau mai bine să vă întreb după ce vă trece ”răceala” Assassin’s Creed 2?

Anul trecut, absența angajaților de la serviciu pe motiv de boală a costat companiile britanice peste 600 de lire sterline de persoană, iar întreaga economie britanică a suferit cu 13,2 miliarde lire sterline, conform Bupa, organizație de sănătate din Marea Britanie.

Sursa: Bignews