28 dec. 2009 | 19:02

Jocurile începutului de an

ACTUALITATE
Jocurile începutului de an

Anul care tocmai se încheie a avut partea sa de mari lansări de jocuri video, într-adevăr. Totuşi, nu e cazul să privim cu jind înapoi, fiindcă ne aşteaptă titluri grozave şi în perioada următoare. De fapt, probabil este prima dată când jucătorii au de ce să se entuziasmeze chiar după sărbători. Datorită mega-succesului înregistrat de titluri precum Call of Duty: Modern Warfare 2, mulţi publisher-i au decalat înapoi, către începutul anului, lansarea unor jocuri aşteptate. Voi pe care sunteţi mai nerăbdători să le experimentaţi pe PC ori consolă? Noi am încercat să ghicim ceva din entuzismul vostru. Citiţi, apoi ne spuneţi dacă sunteţi de acord.

Mass Effect 21: Mass Effect 2 – Xbox 360 (şi PC)
Posesorii de Xbox 360 vor avea în mod cert un an pe cinste, cu atâtea titluri programate pentru 2010: Halo Reach, Alan Wake, Spinter Cell: Conviction. Oricum, jocul care produce cea mare senzaţie acum este Mass Effect 2, a cărui lansare în Europa este stabilită pentru 29 ianuarie, după trei zile de la apariţia pe piaţa americană. Jocul RPG de acţiune dezvoltat de BioWare va avea 90 de actori care vor da glas celor aproape 550 de personaje. Veţi recunoaşte – sau nu – voci ca cea a lui Martin Sheen, a lui Michael Dorn, Carrie-Anne Moss, Yvonne Strahovski, Tricia Helfer, Shohreh Aghdashloo, Adam Baldwin, Simon Templeman şi cea a lui Michael Hogan.

Final Fantasy 132: Final Fantasy XIII – PS3 (şi pe Xbox 360)
Următorul pe listă nu ar trebui să fie nici o surpriză pentru fanii Squeenix (Square Enix). Final Fantasy XIII vine după trei ani de aşteptare, iar entuziasmul pentru acest joc a atins cote astronomice. De altfel, revista japoneză Famitsu i-a acordat un scor aproape perfect: 39 din 40. Lansarea RPG-ului va fi pe 9 martie în Europa şi SUA.

God of War 33: God of War III – PS3
Acesta ar putea fi al treilea cel mai aşteptat joc. Fanii Sony cu siguranţă sunt nerăbdători să vadă sosirea lui Kratos pe PS3, iar aşteptarea lor nu mai are mult până la final, fiindcă lansarea este programată pentru luna martie. Jocul reprezintă cel de-al cincilea şi ultimul capitol al seriei, după God of War: Chains of Olympus, God of War, God of War: Betrayal şi God of War II.

Bineînţeles, locurile din Top 3 sunt întotdeauna contestate vehement, aşa că nu ne permitem să nu completăm lista cu titlurile Super Mario Galaxy 2 şi The Legend of Zelda Wii 2, pentru care nu au fost anunţate încă datele de lansare, dar care fac deja destulă vâlvă pentru Wii. Mai aproape în program figurează Tatsunoko vs. Capcom: Ultimate All Stars, care va apărea în Europa pe 29 ianuarie, la o distanţă de trei zile, respectiv o zi de lansările din America şi Japonia. Tot pentru Wii va fi lansat şi No More Heroes 2: Desperate Struggle, 26 ianuarie în SUA, pentru Europa nefiind încă stabilită data.

Pe partea de PC,  lista este completată de Star Wars: The Old Republic, RPG-ul MMO bazat pe universul din Războiul Stelelor.

Sunteţi mulţumiţi de propuneri sau aveţi alt top în ceea ce priveşte aşteptarea lansărilor din 2010?


Sursa: Ign