Jocuri pentru copii peste 10 ani

Jocuri pentru copii peste 10 ani

E cam dificil să cumpărați jocuri pentru puștanii de peste 10 ani până la vârsta adolescenței, nu? Sunt cam mari pentru a mai fi interesați de jocurile pentru copilași, dar prea tineri pentru jocurile mai serioase. Oricum, un indiciu bun este chiar indicația de vârstă de pe cutia jocului.

Totuși iată câteva sugestii și din partea noastră. După ce am vorbit despre jocuri simpatice și potrivite pentru copiii de până la 10 ani, ne-am gândit să dăm câteva idei și pentru nivelul următor, pentru părinții care au copii mai mari. Însă mare atenție, dragi părinți! Cu unele titluri chiar e pericol de ispită. Dacă vă treziți tentați să îi dați copilului un ghiont pentru a-i lua locul la joc, măcar faceți-o cu discreție.

Ratchet and Clank: A crack in time (Insomniac Games)Ratchet & Clank Future: A Crack in Time
Dincolo de atmosfera caraghioasă, ultimul joc al Sony, Ratchet & Clank oferă o experiență de gaming sofisticată și bine construită. A Crack in Time este o continuare a jocurilor Tools of Destruction și Quest for Booty, dar nu este necesar să le fi jucat pe precedentele pentru a te bucura total de noua variantă. Lombax Ratchet și prietenul lui Clank intră în aventuri grandioase, cu rezolvări de puzzle-uri, lupte și multă alergătură. Se avântă și într-o serie de misiuni spațiale grozave, cu secvențe foarte reușite de manipulare a timpului. Grafica este foarte bună, textele amuzante, așa că nu aveți cum să dați greș cumpărând un astfel de joc. Este compatibil cu PlayStation 3.

DJ Hero (Activision)DJ Hero
Jocul este un must-have pentru vacanța de iarnă pentru orice iubitor de muzică și boboc în ale DJing-ului. Ca și Guitar Hero și Rock Band, DJ Hero este un joc de ritm, care le permite jucătorilor să mixeze și să se bucure cu adevărat de disc. Telecomnada este diferită de cele ale altor jocuri. Puteți folosi butoane colorate, un turntable și un crossfader pentru a mixa două melodii. Iar paleta de selecție este generoasă. DJ Hero este plin de muzică diversă actuală și veche din pop, R&B, techno și soul. Aveți la dispoziție David Bowie, Gwen Stefani, 50 Cent, Daft Punk și The Jackson 5 – câte puțin aproape pentru toate gusturile. Este de apreciat faptul că jocul a primit review-uri pozitive. Este considerat un bun restart pentru muzică, având în vedere gama largă de titluri bazate pe tehnica de chitară. Platformele compatibile: Xbox 360, PS3, PS2 și Wii.

LittleBigPlanet PSP (Sony)LittleBigPlanet PSP
Acest joc adorabil, surpinzător, deosebit de inventiv a fost primit cu mare entuziasm anul trecut, când a fost lansat pentru PS3. Acum titlul și-a făcut debutul pe PSP. Este un joc savuros de puzzle, cu un vizual bine realizat, iar dacă nu deține încă o consolă PS3, acum aveți un motiv să vă luați una. Punctul slab al jocului ar fi sistemul de control, care te împiedică puțin să duci la bun sfârșit misiuni care implică dexteritate și rezolvare contra cronometru. Din acest punct de vedere, este loc pentru îmbunătățiri în variantele următoare.

Dawn of Discovery (Ubisoft)Dawn of Discovery
Te afli pe la 1404, iar tatăl tău, regele, v-a trimis pe tine și pe fratele tău în lume, să  explorați noi teritorii pentru expansiune. Dawn of Discovery este un excelent joc de strategie, care te provoacă să gândești înțelept pentru a construi tabere în orașe, pentru a obține și administra resursele, pentru a menține oamenii mulțumiți și productivi. Varianta pentru Wii este o adevărată plăcere, cu dialog vorbit și stil animat. Dawn of Discovery este antrenant și pentru novicii în ale genului de strategie, și pentru jucătorii experimentați. Adulții care se hotărăsc să le cumpere copiilor acest joc vor fi mulțumiți să descopere în el un bun instrument de educație civică. Jucătorii trebuie să găsească cea mai bună idee pentru administrarea economiei, astfel încât orașul să funcționeze optim. Jocul este compatibil cu platformele Wii, DS și PC.

New Super Mario Bros (Nintendo)New Super Mario Bros. Wii
Deja avem de-a face cu o istorie. Faimosul Mario, al Nintendo, și gașca lui există de când voi, părinții, erați copii. Cu toate acestea, personajele au rămas energice și atractive în video gaming-ul actual. Jocul este excelent pentru modul multiplayer. Până la patru oameni pot juca în echipă, sărind și ajutându-se reciproc să își atingă obiectivele. De asemenea, puteți juca în competiții, în modul Coin Battle. New Super Mario Bros. Wii este un joc ce poate antrena toată familia. Jocul este, într-adevăr, o capodoperă a acțiunii 2D. Punctul său slab este capitolul joc online.

Skate 2 (EA)Skate 2
E extraordinar să știi că tânărul tău skateboarder nu este în pericol de a-și rupe oasele când încearcă să își dea aere de mare profesionist. Jocul include o mulțime de mișcări noi și îi permite avatarului să se dea jos de pe skateboard să rearanjeze anumite elemente din cadru pentru a avea noi provocări de skating. Mai mult, jucătorii își pot încărca propriile curse de obstacole pe care să le pună și la dispoziția prietenilor. Ar mai fi menționat faptul că Skate 2 nu excelează la capitolul grafică, iar povestea în sine este destul slăbuță uneori. Jocul este pentru Xbox 360 și PS3.

Kodu (Microsoft)Kodu
În acest caz nu avem de-a face atât cu un joc, cât mai degrabă cu un instrument de creare de jocuri. Tinerii (și nu numai) pot învăța principiile de bază ale programării și își pot crea propriile jocuri video. Modelul de programare este mult simplificat, desigur, dar permite construirea comportamentului unor personaje în lumea 3D, cu reguli de limbaj bazate pe condiții și acțiuni. Este interesant de încercat și foarte antrenant, mai ales că puteți crea diferite tipuri de joc: racing, strategy, RPG, adventure, platform, puzzle, first person shooter și lista continuă. Kodu, care inițial se numea Boku, este disponibil pe Xbox 360 și PC.

Ghostbusters (Atari)Ghostbusters: The Video Game
De regulă, jocurile video făcute după filme, nu știu cum să o spun frumos, cam sunt mizerii. Oricum, Ghostbusters: The Video Game este unul dintre puținele simpatice. și parcă aduce în casă o atmosferă de familie unită, în care părinții își înțeleg copiii și invers. Te uiți acum cu propriul copil la filmul care îți plăcea când erai mic și apoi vă abandonați împreună acestui joc… Nu e drăguț? În joc veți auzi vocile actorilor din film și coloana sonoră din Ghostbusters. Jocul video suferă puțin sub aspectul animației și poate veți simți că se termină cam repede, dar merită încercat, este construit cu imaginație. În plus, este disponibil pe o varietate de platforme: PC, Wii, Xbox 360, PS2, PS3, DS.

Beaterator (Rockstar Games)Beaterator
Spre deosebire de majoritatea jocurile de ritm, Beaterator nu te limitează la a te juca doar cu muzica altora. Chiar ai ocazia de a învăța cum este mixată și creată muzica electronică și de a-ți construi propriile ritmuri. Jocul are sunete și secvențe muzicale create de Timbaland special pentru Beaterator. Pentru început, puteți încerca tot felul de combinații instrumentale de bază, iar apoi, pentru cei pregătiți să treacă la nivelul următor, surpriza este un studio de înregistrări, unde vă puteți construi propriile melodii. Beaterator, pentru PSP, este mai mult decât un joc, este educație muzicală.

Professor Layton and the Diabolical Box (Nintendo)Professor Layton and the Diabolical Box
Cu acest joc video, continuare pentru Professor Layton and the Curious Village, neuronii copiilor sunt realmente puși la muncă pentru a soluționa problemele ridicate. Un profesor șiret și asistenta lui încearcă să rezolve misterul unei cutii care pare să vină de hac oricui o deschide. Jocul, construit pentru Nintendo DS, este căptușit cu toate soiurile de puzzle-uri: logice, matematice, ghicitori, labirinturi și câte și mai câte. În plus, animația este grozavă, iar misterul poveștii chiar ajunge să te intrige, deși este ușor repetitiv uneori.

Style Savvy (Nintendo)Style Savvy
Poate părea cam slăbuț, dar jocul acesta pentru DS are multe de oferit tinerilor interesați de modă. Este un video de simulare, în care jucătorii conduc un butique de haine și trebuie să își administreze banii și inventarul în timp ce își ajută clienții să găsească cea mai potrivită combinație vestimentară. Veți fi nevoiți să țineți cont de bugetul clientului și de gusturile sale pentru a fi recompensați cu bani sau mai multe vizite. Amatorii (sau mai degrabă amatoarele) de modă vor găsi o provocare și în a-și testa în competiții abilitățile de potrivire vestimentară.

Sursa: MSNBC