Energizer triplează durata bateriilor Zinc-Air, de la vară

Energizer triplează durata bateriilor Zinc-Air, de la vară

După cum spuneam acum ceva vreme, producătorii de baterii se tot luptă să aducă pe piață o nouă generație de baterii în 2010. Energizer, care lucrează de un an la un nou standard de baterii Zinc-Air, se pare că a ajuns la o formulă revoluționară și pregătește o lansare pentru vara anului viitor. Reprezentanții companiei declară că marele debut va aduce o triplare în ceea ce privește durata de funcționare a bateriilor, de la maxim trei luni în prezent. Primele modele vor fi baterii AAAA (1,5V PP355), cu dimensiuni de 32,2 x 14,7 x 4 mm, produse chiar de Energizer. Acestea vor fi urmate de baterii Zinc-Air de diferite mărimi, iar prețul va fi similar cu cel al ”bateriilor speciale cu litiu”, spun oficialii.

Bateria Zinc-AirÎn plus, în paralel vom vedea pe piață și primele produse cu baterii Zinc-Air, din partea unor companii OEM (Original Equipment Manufacturers) care în prezent colaborează cu Energizer și care lucrează la integrarea acestui tip de baterii într-o serie de dispozitive, de la aparate Bluetooth și telecomenzi, la playere audio portabile.

Noul standard de baterii Energizer se bazează pe o tehnologie inventată în urmă cu 35 de ani. Bateriile Energizer Zinc-Air, non-reîncărcabile, folosesc oxigenul din aer ca sursă de energie. Durata de funcționare este mai mare, însă forma de prezentare este redusă. În timp ce alte baterii conțin două materiale diferite (anod și catod), cele Zinc-Air au doar unul, ceea ce permite micșorarea produsului. Bateriile au astfel o grosime de 5 mm, comparativ cu cele mai mici baterii alcaline, care au 8 mm. Bateriile Zinc-Air sunt prevăzute cu niște găuri ce permit intrarea aerului, iar consumatorul trebuie să desigileze bateria pentru a o folosi.

Totuși, dezavantajul major al acestor produse este dependența materialului activ expus la aer de calitatea mediului. De exemplu, când bateriile sunt folosite pentru a încărca un aparat într-un mediu cu temperatură scăzută, capacitatea de furnizare a energie poate scădea. Prin urmare, designerii trebuie să ia în considerare tipul de mediu în care pot fi folosite aparatele, dar și modul în care sunt folosite. De aceea durata de funcționare a generației anterioare de baterii Zinc-Air nu depășea trei luni. De asemenea, când bateriile la mediu, pot asimila apa din aerul umed ori, din contră, se pot usca dacă umiditatea este prea mică.

Jon Eager, directorul departamentului OEM Marketing în cadrul Energizer, a spus că aproximativ 30 de companii OEM s-au arătat interesate de bateriile Zinc-Air, iar în prezent Energizer lucrează cu șase dintre acestea la proiectarea de baterii pentru aparatele lor. Aceste OEM-uri fabrică dispozitive cu un consum mic de energie, precum tastaturi wireless, aparate Bluetooth, telecomenzi, playere audio Flash și altele. Iar o parte din aceste produse vor fi lansate pe piață în vara lui 2010.


Sursa: Techon

Citește și:
Etichete: