Ce va lipsi din video gaming în 2010

Ce va lipsi din video gaming în 2010

No thanks

2010 va aduce cu siguranţă multe, multe lucruri noi. Unele ne vor fi dezvăluite chiar în aceste ultime zile din 2009, altele după Anul Nou. Totuşi, ar fi interesant de aflat şi ceea ce nu vom vedea anul viitor. De altfel, un an este remarcabil nu numai pentru lansări, ci şi pentru absenţe. Cred că sunteţi de aceeaşi părere.

Iată câteva lucruri pe care poate le aşteptaţi în 2010, dar care, foarte probabil, nu vor vedea piaţa în următoarele 12 luni.

Nou hardware Nintendo – Wii se cam clatină în retail, iar cu fiecare an care trece aşteptările se îndreaptă tot mai mult către o consolă HD. Sony şi Microsoft se vor bucura 2010 de ceva din succesul de altădată al Nintendo în ceea ce priveşte controlul prin senzori de mişcare. DS se vinde încă bine, chiar dacă începe să prindă puţin praf. Toate semnele ar arăta că un nou hardware Nintendo e pe drum, nu?

Ei bine, nu. Faptul că Wii nu face furori ca în urmă cu 12 luni, nu înseamnă că a murit. Încă aduce milioane şi probabil va mai aduce un an sau chiar doi cel puţin. Şi, bineînţeles, scopul celor de la Nintendo este de a relansa consola cu diverse carcase şi accesorii, atît cât ţine.

Anul PS3 – A tot fost un succes răsunător de la lansarea din 2007, iar acum se spune că ”Acesta va fi anul PS3!” Judecând după cererea de până acum, este foarte probabil ca 2010 să fie anul în care PS3 depăşeşte 360 în vânzări.

Aproape în fiecare an consola produsă de Sony s-a ieftinit şi în fiecare an au fost lansate titluri exclusive pentru PS3. Uncharted, LittleBigPlanet, Metal Gear Solid 4, Uncharted 2, iar lista continuă. Cu toate acestea, an de an – şi aproape lună de lună – consola celor de la Sony a fost depăşită în vânzări de Xbox 360.

Credeţi că în 2010 balanţa s-ar putea înclina în partea opusă? Dacă un magazin de filme, un Killzone 2, noi componente hardware PS3 şi reduceri viguroase de preţ nu au putut propulsa consola Sony înaintea 360 în materie de vânzări, oare vor reuşi acest lucru în 2010 jocuri ca MAG, God of War III şi GT5, titluri care îi vor atrage înainte de toate pe deţinătorii de PS3?

Anul gaming-ului cu senzori de mişcare – Wii a condus în privinţa contrulului prin senzori de mişcare în jocurile video, dar abia cu cu Wii MotionPlus, lansată la începutul acestui an, au adus acurateţea dorită. Totuşi, câte jocuri avem pentru a folosi dispozitivul cu adevărat? Wii Sport Resort, unele titluri EA Sports şi…

Acum, cu lansările anunţate de Microsoft şi Sony pentru 2010, probabil vă gândiţi că deja vom avea un standard de control în video gaming.

Mai aşteptaţi însă. Probabil că nu va dura mult până când proiectul Natal al Microsoft şi cel al Sony să se concretizeze, dar nici nu vor apărea ca la un pocnet din degete. Mai degrabă să ne pregătim pentru ceva jocuri nereuşite, dispozitive nefinalizate şi titluri pentru care telecomenzile pur şi simplu nu vor funţiona. Cercetarea presupune timp. Într-un final, vom vedea în mod cert majoritatea jocurilor, dacă nu chiar toate, compatibile cu un controller bazat pe senzori de mişcare, dar mai mult ca sigur acest lucru nu se va întâmpla în 2010. Sau 2011.

Un joc Tiger Woods – În pofida declaraţiilor, EA Sports nu are cum să îşi asocieze în continuare imaginea cu un jucător de golf Tiger Woods căzut în dizgraţie. Mai ales că tipul s-a retras din sport pe o perioadă nedeterminată. Asta nu înseamnă că jocurile de golf EA Sports au ajuns la final, ci doar cele numite ”Tiger Woods”.

Un nou joc Zelda – Nu a fost nimic anunţat oficial, nu au apărut  screenshot-uri, filme, nici un fel de informaţii, cei de la Nintendo nici măcar nu au stabilit stilul jocului. Aşa că fanilor Zelda nu le doresc decât răbdare, pentru că nu există nici o şansă ca în 2010 să vadă vreun nou titlu Zelda pentru Wii.


Sursa: Kotaku