10 iul. 2009 | 13:46

Call of Duty trece la episodul următor

ACTUALITATE
Call of Duty trece la episodul următor

Call of Duty:  Modern Warfare 2 este disponibil de astăzi în magazinele din întreaga lume, iar lansarea a fost cu surle și trâmbițe la ora 00:00 din Sydney pana la Londra, de la Paris la New York. „Cea mai importantă lansare de divertisment din toate timpurile” – aşa a fost catalogat jocul, creat de Infinity Ward, de către Tony Bartel, vicepreședinte executiv, merchandising și marketing al retailerului GameStop Corp.

Câştigătorii concursuluiÎn România, odata cu lansarea jocului a fost organizat şi un concurs deschis publicului, moderat de ESL, competiţie la care au participat 32 de jucători veniţi din toată ţara. Concursul s-a desfăşurat pe xBox, iar la final au fost acordate premii câştigatorilor.

Modern Warfare 2 urmează exemplul evenimentelor istorice din Call of Duty 4: Modern Warfare, plasând lupte cu întorsături neașteptate în zone exotice din toată lumea, în mijlocul cărora jucătorii se zbat să salveze lumea de la anihilare. Coloana sonoră este asigurată de compozitorul Hans Zimmer, care cu această ocazie își face debutul într-un joc video.

Diferența majoră față de versiunea anterioară a jocului se referă la modul multiplayer pentru PC, unde s-a modificat sistemul de servere, iar numărul de jucători a fost limitat la 9-9. „Am înțeles că această schimbare nu a fost pe placul tuturor jucătorilor, dar probabil cei de la Infinity Ward  au avut niște motive legate de implementarea sistemului muliplayer pentru a fi un lag cât mai mic”, explică pentru Playtech Răzvan Amzu, care este de părere că jocul multiplayer a fost modificat pentru a semăna cu cel de pe console.

Deocamdată jocul nu va suferi modificări substanţiale pe partea de multiplayer Având în vedere că nu vor mai fi servere dedicate, nu vor mai exista nici moduri de joc, promoduri, care erau practic cele mai folosite pe partea competițională. Astfel, gradul de implicare a jucătorilor este ușor limitat. Deocamdată nu este cert dacă formatul Răzvan Amzu, director de achiziții Best Distributionactual poate susține o competiție pe PC.

“Producătorul a spus că nu se plănuiește acordarea de suport în viitor pentru acest tip de joc și că se va rămâne la decizia inițială de a păstra modul multiplayer în felul în care a fost lansat produsul. Totuși, dacă va fi o comunitate destul de puternică, poate producătorul se va răzgândi.” Potrivit lui Răzvan Amzu, analizând precomenzile și reacția cumpărătorilor după anunțarea jocului, se pare că această hibă a Modern Warfare 2 nu va influența vânzările considerabil. Până în prezent, cei care au renunțat la joc din cauza felului în care este construit modul multiplayer sunt sub 0,5%.

Alin Vartic (Lypy), reprezentantul Electronic Sports League (ESL) România, ne-a declarat  că este prematur să se ia în calcul organizarea unei ligi de Warfare 2 de către ESL.

Îmbunătățirile jocului sunt atât la nivelul graficii, cât şi al poveștii în sine, asigură Răzvan Amzu, director de achiziții Best Distribution. Modurile de joc includ variantele single player, multiplayer, dar și opțiunea “Special Ops”, care permite jocul co-operative în doi prin modul online sau split screen, trimițându-i pe jucători în misiuni contra-cronometru, bazate pe obiective.

MW2_X360.

Pe măsura ce jucătorii cresc în rang, diferite misiuni sunt deblocate, printre care secvențe din campania single player, dar şi misiuni noi. Noul mod multiplayer conferă noi capacități, posibilități de personalizare, statistici de joc şi moduri, killstreak-uri ce pot fi modificate, recompense și noi posibilități pentru crearea de clase.

Interesul pentru noua apariție a fost mai mare decât la primul Modern Warfare, spune Amzu, iar continuarea este dorită atât de jucătorii primei serii, cât și de jucători noi. “Sunt toate premisele ca vânzările sa fie mai mari, pentru că există entuziasm, hype-ul este foarte mare. S-a mers pe ideea de blockbuster și s-a investit foarte mult în marketing la nivel internațional”, afirmă Razvan Amzu.

„Până astăzi, numărul de pre-comenzi  pe care le-am înregistrat pentru joc este cel mai mare dintre toate titlurile pe care le-am vândut vreodată în toate cele 6.200 de magazine din rețea”, a declarat Tony Bartel.

Modern Warfare 2 este disponibil pe Xbox 360, PlayStation 3 şi PC. În plus, există și variantele Call of Duty: Modern Warfare: Mobilized pentru Nintendo DS și Call of Duty: Modern Warfare Reflex Edition pentru Wii.

Prețuri Call Of Duty: Modern Warfare 2:

– Varianta standard pentru PC: 179,9 lei
– Cele pentru console: 239,9 lei

– Există și doua ediții de colecție pentru console: varianta hardened cu carcasă de metal, la 349,9 lei, și ediția prestige, cu ochelari de vedere în infraroșu, care costă 649,9 lei

Pentru anul viitor, Best Distribution a dezvăluit că pregătește lansarea a cel puțin două titluri noi în primul trimestru, se pare din categoria RPG.