Bateriile Zinc-Air reîncărcabile promit să spargă piața în 2010

, 30 Iul, 13:29

 

revolt_batteries

 

Producătorii de baterii se întrec în promisiuni şi eforturi de a ieşi pe piaţă cu produse care să revoluţioneze nivelul actual în ceea ce priveşte consumul de energie.

Nu întotdeauna eforturile lor se şi concretizează însă. După ce Sony a promis soluţii de imbunătăţire de patru ori a duratei unor baterii litiu ion, un profesor coreean a venit cu o soluţie pentru creşterea de opt ori a autonomiei, iar un student canadian a propus o creștere chiar de 12 ori, dar o nouă promisiune apare la orizont.

În Norvegia s-a descoperit o modalitate prin care bateriile Zinc-Air să devină reîncărcabile. Dezvoltatorul este ReVolt, companie norvegiană care suţine că noua tehnologie are un potenţial teoretic al densităţii energiei de patru ori mai mare decât în cazul bateriilor litiu ion, iar aceasta la costuri similare sau chiar mai mici. În plus, componentele folosite sunt mai puţin dăunătoare mediului.

Planurile companiei vizează lansarea acestui tip de baterii în 2010 pentru mici dispozitive auditive şi pentru telefoane mobile. Ulterior, ar putea veni şi rândul autovehiculelor electrice. Dar să nu ne ținem respirația…

Sursa: Engadget

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail