03 ian. 2017 | 17:24

Dacă folosiți WhatsApp, puteți deveni ținta hackerilor

ACTUALITATE
Dacă folosiți WhatsApp, puteți deveni ținta hackerilor

WhatsApp este cea mai nouă țintă a hackerilor ce vor să profite de utilizatorii care nu sunt foarte atenți la fișierele primite.

Dacă vrei să îți protejezi datele online, atunci ar trebui să fii ceva mai atent atunci când folosești WhatsApp, mai ales în această perioadă. Hackerii care folosesc aplicația de socializare se folosesc de documente Word care par să fie în regulă, dar care ascund viruși ce pot fura datele stocate în telefon, inclusiv datele de logare pentru diverse conturi.

Noile informații, citate de digitaltrends.com, nu vorbesc specific despre ce sistem de operare este afectat, însă este mai mult ca sigur că utilizatorii de Android sunt cei afectați de noua metodă de furt a datelor. Astfel de conținut malware funcționează, în general, doar pe Android, tocmai din cauza faptului că sistemul de operare este unul foarte deschis.

Doi viruși ce sunt transmiși prin intermediul WhatsApp au fost descoperiți până acum în India, unde piața telefoanelor mobile este dominată de dispozitive low-end, care rulează versiuni mai vechi de Android. Acestea nu sunt la fel de sigure precum ultimele versiuni ale sistemului de operare.

Hackerii se folosesc de numele a două organizații pentru a atrage utilizatorii în capcană. Documentele Word trimise pe WhatsApp conțin în nume NDA (National Defense Academy) sau NIA (National Investigation Agency), pentru a convinge recipienții să le deschidă.

Având în vedere că aceste două organizații sunt cunoscute și populare în țară, existând o curiozitate cu privire la aceștia, este o șansă reală să afecteze dispozitivele utilizatorilor. Cu toate acestea, se crede și că angajații din domeniile apărării, paramilitare și ale forțelor de ordine ar putea fi țintele principale.

Nu se știe încă modul în care virușii afectează dispozitivele și nici dacă WhatsApp a început deja să ia măsuri cu privire la acest eveniment.