09 nov. 2016 | 10:45

Alegerile din SUA îi duc pe americani cu gândul la emigrare, iar asta se vede pe Google

ACTUALITATE
Alegerile din SUA îi duc pe americani cu gândul la emigrare, iar asta se vede pe Google

Alegerile din SUA s-au încheiat deja, cu Donald Trump declarat viitorul președinte al Americii, iar unii se tem de asta.

Lucrurile despre care vorbim acum au început încă dinainte ca rezultatul să fie afișat; cetățenii americani au început să se intereseze de cum pot să emigreze din State, asta după ce situația îl dădea deja câștigător pe republican.

Astfel, pe fondul acestor alegeri din SUA, a existat o explozie în căutările efectuate pe Google pentru termeni precum ”emigrare” sau ”cum să emigrezi în Canada”, după ce Trump a început să câștige în statele unde miza era cea mai mare. De asemenea, foarte mulți utilizatori de internet au început să caute pe Google ”sfârșitul lumii” după ce știrile cu privire la victoria iminentă a lui Trump au început să apară pe Internet, arată telegraph.co.uk.

Efectele victoriei lui Trump la alegerile din SUA au luat prin surprindere agențiile de sondaje de opinie, care nu îl cotau pe republican cu șanse prea mari de câștig. De asemenea, efectele se văd și în sfera economică, având în vedere că bursele din Asia s-au deschis în scădere, iar trendul a continuat și în restul lumii. Dolarul, de asemenea, a început să scadă în comparație cu alte monede.

Indicele Dow Jones Industrial Average a scăzut cu mai bine de 750 de puncte după ce candidatul republican a început să fie din ce în ce mai bine cotat la urne, mai ales în statele-cheie. Până și în Mexic, moneda națională, pesoul a început să scadă în comparație cu dolarul.

Rămâne de văzut acum cum se vor deschide bursele din Statele Unite, dar și care va fi evoluția viitoare a economiei, piețele fiind luate prin surprindere de victoria lui Donald Trump.